Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Korzystałam dłuższy czas z płatności Allegro Pay i nie podawałam nr .dow.osobistego.Wczoraj ukazała się informacja,że mam uzupełnić dane i podać nr.dow.osobistego.Czy jeśli nie podam nr.dow.osobistego nie będę mogła korzystać z tej płatności?
@maja463 Jednym z warunków dostępności tej usługi jest posiadanie polskiego obywatelstwa i ważnego dowodu osobistego. Jeśli więc nie podasz tych danych, przeprowadzenie weryfikacji i korzystanie z Allegro Pay nie będzie możliwe.
Do tej pory było to możliwe. Dzisiaj dostałem wiadomość... pogrywacie sobie bardzo mocno państwo z klientami. Za chwilę znowu zablokujecie możliwość spłaty za pomocą karty jeśli nie poda się pinu do swojej karty?
Widocznie masz pecha z tym dowodem.😁
W moim odczuciu takie odpowiedzi nie są elementem budowy zaufania do Serwisu Allegro. Jestem klientem ponad 18 lat, usługa Pay jest krótsza i do póki nie wplątaliście nowego banku w swoje usługi można było korzystać z zakupów kredytowych bez podawania dodatkowych danych. Jeśli to oczekiwania tego pazernego (oprocentowanie) banku - to niech on się do mnie bezpośrednio zwróci - jeśli chciałbym narazić się na takie materialne straty - dzięki zakupom wielo ratalnym. Inaczej mogę jedynie podejrzewać, że to też nowa polityka Allegro wyłudzania danych - w sumie mało bezpieczna dla klientów w dobie częstych włamań na takie serwisy i utrata ich danych. Ktoś - w tym i ja , może nagle obudzić się z ręką w nocniku i informacją, że jest bankrutem, albo czyimś dłużnikiem. Rozumiem, że jest Pani jedynie moderatorem, może przedstawicielem w tej kwestii Allegro, ale informacja jest mało czytelna - jak te ankiety - którymi próbujecie poprawiać swój wizerunek i humor zapewnie. A jeśli Allegro jest takie dochodowe, samo w sobie, to zastanawiające jest również PO CO podłącza się do niego nowy bank? Kolejna cicha fuzja? A może wcale nie jest tak różowo, skoro do zakupów ratalnych chcecie dopuszczać jedynie Polaków???
Ale to chyba ich bank!
@metales55 Nie siej paniki. Allegro ma uprawnienia do takiej działalności w Polsce. Nie mają europejskiej licencji więc logiczne jest, że ograniczenia są tylko dla Polaków. Nie ma to nic wspólnego z dochodowością spółki.
Brawo,myślę tak samo i dlatego zadałam to pytanie,nie podam nr.dow.osobistego.Nie będę korzystała z opóźnionej płatności o to spowoduje,że będę mniej zamawiała przez Allegro-czyja strata?
A Ja skorzystałam z 20 rat i zostało 7. Też chcą nr dowodu ale nie dam bo to nie było wymagane niech sobie jaj nie robią bo takie dane mało kto może uzyskać!
Weryfikacja obywatelstwa odbyła się za pomocą numeru Pesel oraz konta bankowego przy uruchamianiu usługi allegropay dawno temu. Chyba czas zrezygnować z tej usługi, nie rozumiem po co allegro numer dowodu.
@crunckie Ustawa antyterrorystyczna.
Jeśli wyślemy skan dowodu do weryfikacji to taki dokument u nich wisi, w razie cyberataku na Payu hakerzy przejmują nasze dane. Ja przesyłając skan zamazałem cześć danych wrażliwych.
Weryfikację można zrobić prawem jazdy nie trzeba dowodu
Niestety nie