anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie widzę opcji wcześniejszej spłaty rat allegro pay?

rafalsmir
#7 Wielbiciel#

Po opłaceniu pierwszej raty muszę czekać aż miesiąc żeby zapłacić kolejną. Nie mam możliwości wcześniejszej spłaty. Dlaczego? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

@rafalsmir Bo nie ma tego w systemie, jedyną możliwością jest tylko splata na konto bankowe, masz nr w panelu Allegro Pay albo na umowie w mailu.

oznacz moderatorów

h13
#1 Nowicjusz#

Ale według opisu w okienku z danymi konta, wszelkie wpłaty na to konto zostaną rozliczone dopiero z najbliższą planowaną datą spłaty wyznaczoną w AllegroPay.
Więc jeżeli dobrze rozumiem, taka spłata nie będzie miała natychmiastowego wpływu na saldo środków AllegroPay.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@rafalsmir  Dlaczego?  Bo podpisałeś umowę kredytową i umowy trzeba dotrzymać.  Banki  żyją  z udzielonych kredytów więc nie możesz ich pozbawiać  przysługującego zarobku.

Miałem już kredyt, gdzie było wyraźnie napisane w umowie, że w przypadku wcześniejszej spłaty zapłacę karę umowną za pozbawienie banku należnego zysku.

oznacz moderatorów

rafalsmir
#7 Wielbiciel#

Ja nie mam zamiaru płacić mniej. Chcę mieć możliwość spłacenia wcześniej. Przecież to lepiej dla banku. Dziwi mnie że nie ma takiej opcji w aplikacji. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisałem Ci jak można.

oznacz moderatorów