Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zrobiłam właśnie zakupy z Allegro Pay i pokazało mi się, że płatność się nie powiodła pomimo środków. Co mam zrobić dalej?
@gosik8522 sprawdziłam to i Twoje dzisiejsze zakupy opłacone Allegro Pay mają status płatności "zakończona" i wszystko się zgadza 🙂
Mam podobny problem. Ostatnio spóźniłem się kilkanaście godzin z opłaceniem jednego zakupu. Czy możliwe jest, że to dlatego?
@wietrzysty ta płatność ma obecnie status "anulowana". Jeśli były opóźnienia w spłacie ta forma płatności byłaby niedostępna, ale poproszę Cię o bezpośredni kontakt z Allegro Pay, aby to wyjaśnić. Po telefonicznej weryfikacji tożsamości konsultant będzie mógł udzielić Ci szczegółówych informacji dotyczących Twojej umowy Allegro Pay.
Tutaj po kliknięciu "wybierz sposób kontaktu" będziesz mógł zamówić rozmowę z Doradcą.
Opóźnienia kilkanaście godzin i blokada?... jesteście bardziej restrykcyjni niż bank.
Tyle kasy u Was przewalam i do tego co miesiąc wpływy ze sprzedaży i takie coś. Masakra z wami. Lepiej używać karty kredytowej.
@wietrzysty nigdzie nie napisałam, że usługa jest zablokowana. Nie mam możliwości sprawdzenia czy tak jest. Tak jak napisałam konsultant Allegro Pay będzie mógł udzielić Ci szczegółowych informacji na ten temat. Ja jedynie widzę, że status tej płatności to "anulowana".
Czas to pieniądz. Wasza strata.