anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego po obniżeniu przyznanych środków AllegroPay, dostępne środki były niższe niż spłacone ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
agnieszka_maluch
#1 Nowicjusz#

Zmniejszyliście przyznane środki Allegro Pay ze względu ja moja zdolność. Ok. Poprzednio było spłacone ponad 900zl przy przyznanej kwocie 1400zl ok. Teraz zmniejszone środki są na ok 600zl a dostępnych zostawiliście 150zl. Dlaczego taka kwota? Proszę o wyjaśnienie. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@agnieszka_maluch zgodnie z zapowiedzią, musieliśmy dostosować się do ustawy oraz przeprowadzić ponowną weryfikację zdolności kredytowej na podstawie danych BIK, dlatego wysokość dostępnych środków mogła ulec zmianie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor#

@w_kiwi  jaki mam limit na ten moment czy mam obniżony, nie ma żadnej informacji 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Agent555 W sprawie Allegro Pay kontaktuj się z nami na czacie lub umów rozmowę telefoniczną — wtedy pracownik Allegro będzie mógł potwierdzić Twoją tożsamość i sprawdzić Twoją umowę. 

oznacz moderatorów
Client:90553517
#1 Nowicjusz#

Bez sensu. 

oznacz moderatorów
Client:76532477
#7 Wielbiciel#

Obniżono mi środki z 4200 na 1400 żadnych opóźnień, nadpłacanie rat jak wrócić do tej kwoty

oznacz moderatorów
biosorcerer
#15 Entuzjasta#

Allegro zweryfikowało Twoją zdolność kredytową i uznało, że 4200 to za duże ryzyko, więc obniżyli Ci limit kredytowy do 1400 PLN.

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

Widać że masz niższą zdolność kredytową, inflacja. Jakieś działania : https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/18-maja-zmienia-sie-przepisy-prawa-sprawdz-jak-to-wplynie-na-tw...

oznacz moderatorów
Client:76532477
#7 Wielbiciel#

Jak zwiększyć limit? Dziwne ze w czasie 1 s sprawdzili bazę. Trzeba będzie zmniejszyć do 0 i pożegnać się.

oznacz moderatorów
Wilczekstepowy
#13 Ambasador#

Naprawdę zaskakujące, że aż o tyle Ci obniżyli rating zdolności kredytowej.

oznacz moderatorów
ika_s13
#1 Nowicjusz#

To są chyba w takim razie jakieś rutynowe działania. Bardzo mało prawdopodobne, że zostało to jakkolwiek sprawdzone. Mnie też obniżono środki z 4 tys. do polowy mimo, że nie mam żadnych innych zobowiązań finansowych i mam dość wysokie zarobki w stosunku do tej kwoty. 

oznacz moderatorów
NORGHUL
#2 Obserwator#

Weryfikacja sprawdza tylko historię w BIK. Niekoniecznie sprawdzą jakie masz zarobki, bo w BIK są tylko informacje o zobowiązaniach. Limit pewnie z czasem się będzie powiększał o ile teraz dalej maksymalny to 4200. 

oznacz moderatorów
Client:95909540
#1 Nowicjusz#

Witam otóż miałem limit 4200 bodajże a gdy spłaciłem jeden produkt przed czasem limit mi się zmniejszył do 2700 dodam że wszystko było zawsze płacone w terminie, można wiedzieć dlaczego tak się stało?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:95909540  Od 18 maja są nowe przeliczniki, obliczają od nowego i wyrzyscy narzekają.

https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/18-maja-zmienia-sie-przepisy-prawa-sprawdz-jak-to-wplynie-na-tw...

oznacz moderatorów