anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzien dobry zakupiłem 21.12.24 roku produkt google VR2. Sprzet rok uzywany stan igła... odebrałem je

Client:38664746
#1 Nowicjusz#

Odebrałem okulary 23 grudnia z paczkomatu. Zakupy zrobiłem na allegro lokalnie.  Po powrocie do domu obejrzałem dokładnie produkt i nie było sie czego czepiać gdyż produkt posiadał na sobie zwyczajne ślady użytkowania, nic czego chciałbym sie czepiać. Po za jedną rzeczą a mianowicie brudne soczewki których nie da się wyczyścić od strony zewnętrznej, trzeba je rozebrać i wyczyścić od strony zewnętrznej... gdyż na ten moment soczewki na najbardziej prawa pogarsza wpływa negatywnie na doznania gry. Powiem tak krótko chciałem mieć prezent na święta a miałem problem na święta. Produkt jak wcześniej pisałem mam dziś 5 dzien ale przez te 3 ostatnie dni były święta i byłem że tak powiem zamrożony z tym produktem.  Dziś jak zaczołem oganiać ten temat to dowiaduje się że serwisy wykonują tak usługę ale nie wiedząc za jaką cene bo to stawki za godzinę wie pan... bla bla bla dzwonie dalej to maja przewy swiateczne do przyszlego roku. I zostałem za przeproszeniem w dupie 😕  ze sprzedającym nie mam problemu normalny człowiek do dogadania. Problem polega na tym że produkt miał być roczny z drobnymi śladami użytkowania, a nie z zabrudzonymi soczewkami do których nie idzie dostać sie gołymi rękami 😕 dziś jest 5 dzień a Ja zrobiłem już na ten ranek tyle ile mogłem w tej sprawie pracuje na noc i padam już ze zmęczenia... jutro będzie dzien 6... zaraz minie tydzień i zostanę z tymi okularami już na serio.

Pytanie do Allego ile mam czasu na zwrócenie sprzętu sprzedającemu w takiej sytuacji? I czy skoro sprzedawca nie prowadzi działalności czy mogę mu te okulary zwrócić i w jakim czasie...?  Nie ukrywam sprzedający jest wporzadku człowiek i nie dziwi mnie że taki sprzet po roku czasu prosi o serwis to też mnie nie dziwi to normalna rzecz serwis raz do roku na taki sprzęt. Ale nie ładnie że nie zostałem poinformowany przed zakupem że soczewki są brudne po roku czasu i będzie możliwie konieczny serwis tych okularów żeby nie tracić frajdy z gry. Miałem wypoczyczone takie okulary jakieś pół roku temu wypoczyczone od firmy plenti na miesiąc czasu i oddałem je w nienaganym stanie! Firma doliczała sobie opłatę 50zł jeśli produkt wróci brudny ale Ja wykonałem te czyszczenie sam i firma Plenti nie miała do mnie żadnych zastrzeżeń. Ja potrawie umyć soczewki mam do tego specialne produkty w domu ale nie potrafię polizać lizaka przez szybę! Nie pisałem się na jakieś jeżdzenie na serwisy swierzo po zakupie... no nie o taki zakup na święta mi chodziło 😕 

Drogie Allego  :((( ile zostało mi czasu zanim zacznę dzwonić do sprzedającego aby poinformować go o zwrocie produktu.

• Dziękuję pozdrawiam idę spać bo mdleje normalnie po tej nocnej pracy prosze o kontakt pozdrawiam. Jutro jest dzień 6! A jak dalej jestem z tymi okularami że tak powiem w lesie i nie wiem co robić a czas się kończy, nie wiem ile mi go zostalo. Dziś skontaktuje się ze sprzedającym ale muszę się przespać bo nie widze już na oczy 😞 nie proszę Allego o kontaktowanie się z sprzedającym bo człowiek serio wporzadu, myślę że w kwestii zwrotu też sie dogadamy. Piszę bo chciałem rzucić na tą sprawę trochę światła i zapytać o ten czas który mi został na zwrot osobie fizycznej. Pozdrawiam dziękuję   
oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:38664746 Jeśli kupiłeś od osoby prywatnej to rozwiązać umowę (zwrócić towar) możesz tylko za porozumieniem obu stron tej umowy - tzn, że jeśli sprzedający nie wyrazi zgody to sprzętu nie możesz zwrócić.

Jeśli tak jak piszesz "ze sprzedającym nie mam problemu normalny człowiek do dogadania" to warto spróbować porozumieć się na temat zwrotu.

Jeśli to się nie uda to należy złożyć reklamację.

oznacz moderatorów