anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie są moje pieniądze?

batory131
#1 Nowicjusz

Omyłkowo opłaciłam zakup skrzyni na taras. Od razu anulowałam transakcję, sprzedawca to zaakceptował i twierdzi, że zwrócił pieniądze. To gdzie one są? 

Załączam skan potwierdzenia nadania pieniędzyZałączam skan potwierdzenia nadania pieniędzy

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zdjęcia nie widzimy. Zgaduję, że Allegro pożarło prowizję w związku z czym zwrot nie wyszedł, a sprzedawca jest święcie przekonany, że jak go kliknął to zrobił. Allegro zamiast oddać prowizje po anulowaniu, by sprzedawca mógł zwrócić całość to oddaje dopiero po zwrocie i potem takie cyrki. Blokuje kasę na jej poczet w kilka sekund ale odwrotnie to już nie umieją.  Napisz sprzedawcy, by upewnił się że zwrot wyszedł. Jeśli to nie to to załóż dyskusję, niech Allegro szuka. Ach i zwroty na Allegro od momentu wysłania przez sprzedawcę oficjalnie idą do 3-ch dni, a nieoficjalnie to bywało i dłużej...

Client:28769449
#12 Orędownik

Po zwróceniu środków Allegro często obraca nimi jeszcze przez ~3 dni robocze. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @batory131, z tego co widzę w systemie sprzedający zwrócił środki 28.04.2026. Napisz do nas proszę przez ten formularz, nasi konsultanci sprawdzą status spłaty Twojej umowy.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów