anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

hej kupiłem produkt przez PAy

sznituMB
#7 Wielbiciel

kupiłem produkt przez PAY sprzedajacy opóznił wysyłke o 2 tyg  okazało sie ze towar jest zepsuty  zakładka zwróc towar wygasła a w dyskusji opóznia sprzedajacy celowo co chcwile podaje niezgodne  dane do odesłania towaru  najgorsze to ze za 5 dni trzeba opłacic zakup co robić

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:35386082
#17 Koryfeusz

Skoro towar jest zepsuty to zgłosiłeś sprzedającemu reklamację i to sprzedawca ma od Ciebie towar odebrać, na swój koszt. Najwygodniej gdyby wysłał Ci etykietę do paczkomatu.

Zgłosiłeś mu reklamację, prawda?
A raty płacić musisz, bo to osobna umowa. Jeżeli sprzedawca odda pieniądze to sobie nadpłatę wypłacisz.
W przypadku pierwszej reklamacji to sprzedawca decyduje czy oddaje pieniądze, naprawia czy wymienia na lepszy egzemplarz..

oznacz moderatorów

sznituMB
#7 Wielbiciel

witam dziękuje za odpowiedz  ja wiem o tym w dyskusji poprosiłem sprzedajacego o etykiete zwrotną ale nie odpowiedział mi wiec sam towar wysłałem jak odbierze to ile ma czasu na zwrot  piniędzy???

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@sznituMB sprzedający ma 14 dni na rozpatrzenie Twojej reklamacji od momentu jej zgłoszenia, po rozpatrzeniu powinien bezzwłocznie towar naprawić/wymienić lub zwrócić środki. 
Jeżeli potrzebujesz naszego wsparcia w dyskusji skorzystaj z opcji [poproś o pomoc Allegro]. Dyskusje nie są monitorowane, bez informacji od Ciebie o potrzebie pomocy nie pojawi się nasza wypowiedź. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sznituMB
#7 Wielbiciel

dziękuje za odpowiedz dzisiaj tj 12.01,2026  sprzedajacy odebrał odemnie zwrócony towar  do kiedy powinien sie odezwać lub zwrócic piniądze ??? regulamin i tak pan sprzedający juz dawno naruszył ja zgłosiłem reklamacje jeszcze w listopadzie albo pan sprzedajacy w dyskusji wcale sie nie wypowiadał lub po 3 tyg  w kącu poprosiłem go w dyskusji o zwrotną etykietę  i też nie było żadnego odzewu w kącu sam towar  mu wysłałem i tak ta cała batalia trwa juz 2 miesiace

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@sznituMB jeżeli zgłosiłeś reklamację w listopadzie i sprzedający nie wydał decyzji, to uznaje się ją za rozpatrzoną pozytywnie. Wezwij nas do pomocy w dyskusji lub podaj tu numer zamówienia, zweryfikujemy wtedy sprawę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sznituMB
#7 Wielbiciel

7394a7d0-c31f-11f0-96cb-87643c0fac60.   Proszę numer sprawy

oznacz moderatorów

sznituMB
#7 Wielbiciel

7394a7d0-c31f-11f0-96cb-87643c0fac60

oznacz moderatorów

w_kiwi

@sznituMB W dyskusji sprzedawca zadeklarował, że zwróci Ci środki, jak tylko towar do niego dotrze. Nie widzę, aby sprzedawca wskazywał niepoprawne dane. W mojej ocenie współpracuje i zależy mu na pozytywnym zakończeniu trwającej dyskusji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @sznituMB, widzę że sprzedający odpisał na dyskusję po wezwaniu naszego pracownika. W przypadku umowy Allegro Pay, jeśli do tego czasu sprzedający nie dokona zwrotu, musisz spłacić swój zakup samodzielnie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

sznituMB
#7 Wielbiciel

witam dziękuje za odpowiedz towar już opłaciłem w całosci ale niestety nie bardzo mi sie podoba wasze podejscie  do sprawy ponieważ w dyskusji  która i tak juz trwa za długo bo az 2 miesiące napisałem sprzedającemu żeby zgodnie z regulaminem wysłał mi etykiete zwrotną bo to ja towar reklamuje i na jego koszt odsyłam niestety nie było reakcji z waszej strony wiec towar odesłałem na swój koszt czekam aż sprzedający odbierze przesyłkę i w kącu zwróci piniądze prosze o dopilnowanie tego dziękuje z góry  pozdrawiam

oznacz moderatorów