anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze które przetrzymuje PayU

paatuchowaaa
#7 Wielbiciel#

Witam. Jestem kupującym i od 27.10. PayU przetrzymuje moje 617 zł. Już 5 razy kontaktowałam się w tej sprawie z Allegro, a pieniędzy dalej nie otrzymałam.  
1 raz napisano mi że jest wszystko w porządku i mam czekać przez co prawie straciłam zakupiony przedmiot
2 raz okazało się że pracownik poczty na której robiłam przelew popełnił błąd w tytule przelewu i pieniądze nie mogły być zaksięgowane o czym oczywiście nie dowiedziała bym się nigdy gdybym się nie upomniala. Wtedy wyłożyłam jeszcze raz 617 zł bo sprzedający wystąpił o zwrot prowizji
3 raz pieniądze miały się pojawić do 3 dni na moim koncie i po tygodniu dalej ich nie było
4 raz również pieniądze miały się pojawić do 3 dni na moim koncie i te 3 dni minęły w poniedziałek. 

5 raz kazano mi czekać na email z informacją co się dzieje i od 2 dni cisza.

Obecnie jestem na urlopie. Przez niekompetencję allegro czy tam payU nie mogę się tym urlopem cieszyć bo nie mam pieniędzy . 617 zł to nie jest byle co dla mnie i dla większości Polaków, a nie mogę się doprosić o zwrot. Wstyd żeby taka duża firma przetrzymywała pieniądze. Dlatego piszę tutaj ponieważ nikt z osób odpowiedzialnych za pomoc w takich sytuacjach dotychczas mi nie pomógł.

Co mogę jeszcze w tej sytuacji zrobić ? Dodam jeszcze, że na każdą opisana przeze mnie sytuację posiadam dowody.

Numer transakcji o której mowa toc5cf99b2-5568-11ed-9fa4-654ad60349c8

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@paatuchowaaa Jeśli Twoja sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji mailowej, kontynuuj ją. Nie mamy dostępu do innych informacji niż te, które przekazują Ci konsultanci w mailach. Mam nadzieję, że sprawę uda się ostatecznie wyjaśnić w krótkim czasie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

paatuchowaaa
#7 Wielbiciel#

No właśnie od dwoch dni czekam na e-  mail i nic. Jednym razem też czekałam i do dzisiaj nie mam odpowiedzi od tamtej Pani, ale po tygodniu się sama upomniałam. Dobrze. Widzę, że tutaj sprawa ma się tak samo. Przywłaszczyć pieniądze to łatwo, ale oddać to już gorzej ...

oznacz moderatorów