anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak przywrócić środki na kartę podarunkową po nieudanej próbie płatności?

mario_525
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, mam problem ponieważ kupiłem klocki i chciałem za nie zapłacić karta podarunkowa, ale wyskoczyło że trzeba dopłacić normalnie przelewem 1zł, wybrałem stronę banku i komputer się zawiesil , chciałem ponownie opłacić znowu coś się zawieszalo i przez przypadek anulowalem zakup a teraz nie mogę ponownie go zakupić bo nie mogę ponownie wykorzystac karty podarunkowej. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak przywrócić ta kartę albo środki z karty? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Pozdrawiam

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

xyz96
#21 Demiurg#

@mario_525 Karta powinna wrócić do Twojej zakładki Kupony w ciągu 24 godzin. Jeśli nie wróci, pisz tu; karty@allegro.pl

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mario_525 aby karta podarunkowa wróciła należy anulować również płatność, nie sam zakup. Teraz powinieneś ją zobaczyć tutaj. Miłego dnia! 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mario_525
#8 Zapaleniec#

A w jaki sposób anulowac płatność jeżeli jest już anulowany zakup? Nie widze nigdzie takiej opcji

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mario_525 Bo takiej opcji po anulowaniu zakupu najprawdopodobniej nie ma. Pisano tu już o tym. W ten sposób Allegro blokuje niewykorzystane karty i kupony, czasem na spore kwoty. Musisz pisać do Allegro i prosić o anulowanie płatności, inaczej środki z kart, kuponów Ci przepadną. 

Anulowanie zakupu jest odstąpieniem od umowy, oznacza to, że płatność ma być zwrócona, a niestety na Allegro zwracana nie jest. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mario_525 nie musisz już nigdzie pisać, anulowałam tą płatność, a kupon zobaczysz ponownie tutaj 🙂  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mario_525
#8 Zapaleniec#

Ok dziękuję, a kiedy mogę się spodziewać że kupon się tutaj pojawi? Bo jak narazie go nie ma 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mario_525 nie ma sprawy! 🙂
Powinien być już widoczny, ja go widzę. To jest kupon na 100 zł, prawda?  Czy odświeżyłeś stronę?

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mario_525
#8 Zapaleniec#

Tak to jest kupon na 100zl, odswiezylem stronę i nadal go nie mam 😟

oznacz moderatorów

mario_525
#8 Zapaleniec#

Ok juz działa, dziękuję bardzo za pomoc 🙂

oznacz moderatorów