Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Jak i gdzie należy zgłosić zgon osoby( syna), który miał konto na allegro oraz robił zakupy na allegro pay.
@anna19771977 bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Napisz przez formularz kontaktowy
@anna19771977 Kontakt z Allegro tak jak napisał @Client:44052296 .
Dołącz skan lub czytelne foto aktu zgonu. Nie płać przypadkiem żadnych rat PaY czy innych zadłużeń osoby zmarłej, również abonamentów telefonicznych czy innych zobowiązań.
Współczuję sytuacji,
Ta rada o nie płaceniu nie jest zbyt dobra bo na chwilę obecną mamy chore prawo w takich przypadkach ,wszystko zależy od faktu co zrobi z długiem wierzyciel .
- jeżeli wrzuci w straty to ok.
-jeżeli zacznie windykować/upominać ,pisać pisma to wiadomo że albo ktoś ( rodzina ) zapłaci albo nie zapłaci .
-a jeżeli odsprzeda dług bo ma do tego prawo to rusza cała machina jaką jest nasze chore prawo ( e-sąd,wyrok nakazowy ,wyrok zaoczny itp ...) nawet po oddaleniu powództwa w e-sądzie te hieny będą czekać nawet latami na fakt że po osobie zmarłej należy się spadek !
I w momencie jego przeprowadzania przypominają sobie o długu nie spłaconym a o odsetkach już nie wspomnę .
długi nie robią się same i same nie znikają !
@endriug16 Jasne, przecież są długi zabezpieczone hipotecznie, lub przez gwarantów, od tego się nie ucieknie, ktoś zapłacić musi.
Są zobowiązania stałe, za mieszkanie, za prąd, za gaz, wodę.... Jeśli nie chcemy wyłączenia lepiej zapłacić, ale przy okazji koniecznie zmienić umowę na kogoś innego.
Napisałem żeby nie płacić pochopnie, nigdy nie płacimy za osobę zmarłą, płacimy za siebie, ewentualnie w imieniu spadkobierców, ale do uznania spadkobierców to często daleka droga...
@anna19771977 wyrazy współczucia z powodu straty. Poprosiłam o kontakt z Tobą w tej sprawie i otrzymałam informację, że już go podjęliśmy.