anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wybrać płatności kartą VISA, jest napisane, że karta straciła ważność mimo, że jest ważna!

MBTiger
#7 Wielbiciel

Za kilka dni mija mi termin zapłaty za zakupy z Allegro Pay. Zawsze robiłem to za pomocą karty VISA jednakże dziś gdy wybieram taką metodę zapłaty to w okienku wyboru karty nie mogę jej wybrać jest napisane, że straciła ważność. Karta jest w porządku płacę nią na co dzień ma ważność do 2028 roku! myślałem, że to jakiś błąd więc dla pewności usunąłem ciasteczka (nic nie pomogło) potem tryb incognito (nic nie dało) wreszcie usunąłem przypisaną kartę do mojego konta na Allegro i wprowadziłem ją na nowo - karta przyjęta, wszystko OK ale gdy chcę zapłacić nadal to samo: wybieram metodę płatności kartą, otwiera się okienko wyboru karty ale nie mogę jej wybrać bo pod nią jest napisane, ze upłynął termin ważności karty!!!

Za trzy dni upływa termin zapłaty a ja nie mogę zapłacić, nie mam w tej chwili możliwości skorzystać z innej formy niż płatność kartą więc proszę mi tego nie proponować. Interesuje mnie tylko płatność VISA.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MBTiger a próbowałeś dokonać pojedynczej płatności bez dopisywania karty do allegro?

Może moderatorzy coś pomogą

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

ewentualnie podpytaj pomocy allegro przez formularz 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@MBTiger już to weryfikuję. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@MBTiger

Spróbuj zgłosić problem do swojego banku. Taka informacja zazwyczaj pochodzi od banku, a operator płatności tylko ją przekazuje.

Sprawdź też czy nie podałes czasem odwrotnie terminu ważności (prawidłowo ma on format MM/RR, dwie cyfry miesiąca i dwie roku), albo nie wpisałeś pełnego roku (czasem da się wpisać, albo program do autouzupełniania tak wpisze, nawet jak ręcznie się nie da). 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@MBTiger dostałam informację, że właśnie udało Ci się opłacić umowę kartą 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów