Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam pytanie odnośnie tego jeśli kiedyś chciałbym wyłączyć usługę Allegro Pay to jak to zrobić? Przeczytałem najczęściej zadawane pytania i nie ma tam takiej odpowiedzi.
Pozdrawiam
Jasne,że jest.
Nie kłam gościu. To kredyt. A teraz po sprzedaniu zobowiązań do Aion banku wszystko jest raportowane do BIK. I każda transakcja jako osobny kredyt. Wasza wiarygodność w BIK I innych bankach spada do 0.
Ładnie wkręcanie ludzi !
[edycja] Allegro Pay praktycznie mnie zablokowało widoczne jest jako karta kredytowa
@drozdek001 tak jak pisała @mr_oma samo założenie Allegro Pay nie ma wpływu na zdolność kredytową, ale każdy zakup z Allegro Pay to odrębna Umowa Allegro Pay, która zgodnie z polskim prawem, jest umową o kredyt konsumencki. Więc Twoje zakupy z Allegro Pay mogły wpłynąć na Twoją zdolność.
Nieprawda wykazywane jest w BIK jako zobowiązanie kredytowe
To co Pan pisze nie jest prawdą.
Od razu dostałem powiadomienie z BIK i właśnie widzę, że właśnie obciąża to zdolność kredytową. Wasze zachowanie jest nieprofesjonalne
Każda umowa Allegro Pay jest widoczna w BIK. Negatywnie wpływa na zdolność kredytową - suma pożyczonych pieniędzy się sumuje, jak i na ocenę punktową - często bierzesz kredyty
Uruchomiłem usługę allegro pay w związku z tym zostały złożone zapytania kredytowe w BIK. Nie wiem dlaczego dwa ? Nie zamierzam korzystać z usługi gdyż może obniżyć zdolność kredytową. Pisałem również prośbę o usunięcie zapytań kredytowych, lecz nie otrzymałem odpowiedzi, Ponawiam prośbę i proszę o usunięcie tych zapytań. Pozdrawiam, Andrzej
@Spadi2 Cześć. 🙂 W tej sprawie napisz bezpośrednio do Allegro Pay: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc&subjectId=4a9d8d9d-6....
Dziękuję, pisałem, ale bez odpowiedzi
A Allegro twierdzi że nie wpływa, ktoś albo nie wie albo mija się z prawdą!
Nieprawda. Jest wpisywany. Przy sprawdzaniu zdolnosci kredytowej powiedziano mi, ze mam kredyt. Podano mi kwotę, jaką mi przyznało AllegroPay. Nie korzystalam, ale byl brany pod uwagę !!!
No niestety przeszkadza od kiedy mam tą usługę sprawdzałem zdolność którą wcześniej miałem dużą teraz nie mogę nawet 2 tys kryty wziąć cały czas mam odmowę
Nie zgadzam się, że w niczym nie przeszkadza. Odkąd aktywowałem usługę jest traktowana jako domyślna forma płatności i za każdym razem muszę zmieniać.
Jeśli jednak niechcący zapłaciłbym przez allegro pay i zapomniał uregulować (różnie bywa) to już mam karne odsetki.
Przeszkadza i to bardzo. Za każdym razem jak kupuję coś na Allegro automatycznie domyślna płatność jest ustawiona na Allegro Pay, a jak tylko zostanę przeniesiony na tę stronę to Allegro od razu wysyła mi maila z podziękowaniem, że chcę wybrać Allegro Pay. Irytuje mnie to strasznie. W ustawieniach powiadomień nie ma opcji wyłączenia tego. Dlatego albo wyłączę te beznadziejne powiadomienie mailowe aka spam, albo muszę zrezygnować z całej usługi.
Tak mam tak samo chce usunąć płatność Allegro Pay. Nie kupuje jak nie mam pieniędzy!!!
Włączyliście tą usługę bez mojej wyraźnej zgody, daliście mi możliwość o którą nie prosiłem i nigdy świadomie bym się na nią nie zgodził. Nie chce żeby w przypadku przejęcia mojego konta przestępca miał możliwość wydania moich środków które ja potem będę musiał spłacać. Macie natychmiast wyłączyć tą usługę.
Witam, czasami istnieje taka potrzeba i nie ma znaczenia, że Państwo w ten sposób próbują pozostawić kogoś z tą usługą. Dziwnym trafem możliwości rezygnacji z innych usług są możliwe (gdy to się Państwu opłaca - w końcu, gdyby ktoś zrezygnował z przesyłek które opłacił?...) a w przypadku Allegro Pay nawet nie ma jasnej i klarownej procedury, która biznesowo i prawnie zakończy proces rezygnacji z usługi choćby najmniejszym możliwym powiadomieniem i potwierdzeniem. Chcę zatem dowiedzieć się, czy moja wypowiedzenie zostało skutecznie przyjęte, bo niestety już kilka dni oczekuję na potwierdzenie wypełnienia tegoż formularza zaproponowanego na tej stronie.
Pozdrawiam serdecznie