- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry,
Mam pytanie odnośnie tego jeśli kiedyś chciałbym wyłączyć usługę Allegro Pay to jak to zrobić? Przeczytałem najczęściej zadawane pytania i nie ma tam takiej odpowiedzi.
Pozdrawiam

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jasne,że jest.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie kłam gościu. To kredyt. A teraz po sprzedaniu zobowiązań do Aion banku wszystko jest raportowane do BIK. I każda transakcja jako osobny kredyt. Wasza wiarygodność w BIK I innych bankach spada do 0.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ładnie wkręcanie ludzi !

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
[edycja] Allegro Pay praktycznie mnie zablokowało widoczne jest jako karta kredytowa

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@drozdek001 tak jak pisała @mr_oma samo założenie Allegro Pay nie ma wpływu na zdolność kredytową, ale każdy zakup z Allegro Pay to odrębna Umowa Allegro Pay, która zgodnie z polskim prawem, jest umową o kredyt konsumencki. Więc Twoje zakupy z Allegro Pay mogły wpłynąć na Twoją zdolność.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nieprawda wykazywane jest w BIK jako zobowiązanie kredytowe

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To co Pan pisze nie jest prawdą.
Od razu dostałem powiadomienie z BIK i właśnie widzę, że właśnie obciąża to zdolność kredytową. Wasze zachowanie jest nieprofesjonalne

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Każda umowa Allegro Pay jest widoczna w BIK. Negatywnie wpływa na zdolność kredytową - suma pożyczonych pieniędzy się sumuje, jak i na ocenę punktową - często bierzesz kredyty

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Uruchomiłem usługę allegro pay w związku z tym zostały złożone zapytania kredytowe w BIK. Nie wiem dlaczego dwa ? Nie zamierzam korzystać z usługi gdyż może obniżyć zdolność kredytową. Pisałem również prośbę o usunięcie zapytań kredytowych, lecz nie otrzymałem odpowiedzi, Ponawiam prośbę i proszę o usunięcie tych zapytań. Pozdrawiam, Andrzej

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Spadi2 Cześć. 🙂 W tej sprawie napisz bezpośrednio do Allegro Pay: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=71f555ff-e040-42b3-a55b-d46b7fc1d3cc&subjectId=4a9d8d9d-6....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuję, pisałem, ale bez odpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A Allegro twierdzi że nie wpływa, ktoś albo nie wie albo mija się z prawdą!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nieprawda. Jest wpisywany. Przy sprawdzaniu zdolnosci kredytowej powiedziano mi, ze mam kredyt. Podano mi kwotę, jaką mi przyznało AllegroPay. Nie korzystalam, ale byl brany pod uwagę !!!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No niestety przeszkadza od kiedy mam tą usługę sprawdzałem zdolność którą wcześniej miałem dużą teraz nie mogę nawet 2 tys kryty wziąć cały czas mam odmowę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie zgadzam się, że w niczym nie przeszkadza. Odkąd aktywowałem usługę jest traktowana jako domyślna forma płatności i za każdym razem muszę zmieniać.
Jeśli jednak niechcący zapłaciłbym przez allegro pay i zapomniał uregulować (różnie bywa) to już mam karne odsetki.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przeszkadza i to bardzo. Za każdym razem jak kupuję coś na Allegro automatycznie domyślna płatność jest ustawiona na Allegro Pay, a jak tylko zostanę przeniesiony na tę stronę to Allegro od razu wysyła mi maila z podziękowaniem, że chcę wybrać Allegro Pay. Irytuje mnie to strasznie. W ustawieniach powiadomień nie ma opcji wyłączenia tego. Dlatego albo wyłączę te beznadziejne powiadomienie mailowe aka spam, albo muszę zrezygnować z całej usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak mam tak samo chce usunąć płatność Allegro Pay. Nie kupuje jak nie mam pieniędzy!!!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Włączyliście tą usługę bez mojej wyraźnej zgody, daliście mi możliwość o którą nie prosiłem i nigdy świadomie bym się na nią nie zgodził. Nie chce żeby w przypadku przejęcia mojego konta przestępca miał możliwość wydania moich środków które ja potem będę musiał spłacać. Macie natychmiast wyłączyć tą usługę.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam, czasami istnieje taka potrzeba i nie ma znaczenia, że Państwo w ten sposób próbują pozostawić kogoś z tą usługą. Dziwnym trafem możliwości rezygnacji z innych usług są możliwe (gdy to się Państwu opłaca - w końcu, gdyby ktoś zrezygnował z przesyłek które opłacił?...) a w przypadku Allegro Pay nawet nie ma jasnej i klarownej procedury, która biznesowo i prawnie zakończy proces rezygnacji z usługi choćby najmniejszym możliwym powiadomieniem i potwierdzeniem. Chcę zatem dowiedzieć się, czy moja wypowiedzenie zostało skutecznie przyjęte, bo niestety już kilka dni oczekuję na potwierdzenie wypełnienia tegoż formularza zaproponowanego na tej stronie.
Pozdrawiam serdecznie