anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież konta

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Proszę o szybki kontakt

Dostałam 2 SMS z kodem do zakupu allegropay 

Nie jestem w stanie zalogować się ani na e-mail ani na allegro 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 podaj proszę login konta, którego dotyczy wpis lub skontaktuj się z nami przez ten formularz - możesz umówić tutaj kontakt telefoniczny. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

[edycja] 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 dziękuję! Zgłosiłam już konto do weryfikacji przez dział bezpieczeństwa. Podany adres e-mail edytowałam, żeby nie był widoczny dla wszystkich na forum. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Czy jest możliwość zamknięcia allegropay bez logowania się ?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 nie będzie takiej możliwości. Mogę jednak uspokoić, że bez podania kodu SMS nie będzie możliwości złożenia zamówienia, sprawdziłam też konto i widzę ostatni zakup jest z dnia 9 czerwca. 

Zabezpieczyliśmy już konto i wysłaliśmy do Ciebie mail o tytule "Ważna wiadomość od serwisu Allegro". 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Rozumiem że e-mail został wysłany na ten z którym jest powiązane konto ? Dopiero gdy odzyskam e-mail będę mogła mieć dostęp 

oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo za szybką reakcję. Kamień z serca 

oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Proszę mi jeszcze powiedzieć czy powinnam zgłosić sprawę na policję ?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 tak, e-mail został wysłany na adres powiązany z kontem. Żeby odzyskać dostęp do konta Allegro - wybierzesz opcję "odzyskaj hasło" i system poprosi o nadanie nowego. Po zalogowaniu, zachęcam do włączenia dwustopniowego logowania - zrobisz to w tej zakładce😊

Oczywiście możesz zgłosić sprawę na policję, na jej wniosek udostępnimy wszystkie potrzebne informacje. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Witam. Ponownie dostałam smsa z allegropay po północy gdy już spałam. Czy nie zostały podjęte kroki w tej sprawie 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 zgłoszę ponownie prośbę o sprawdzenie konta. Czy udało się Tobie odzyskać dostęp do konta? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Niestety nadal nie mam dostępu 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 skontaktuj się proszę, przez ten formularz. Doradca po dodatkowej weryfikacji będzie miał możliwość zmienić adres mailowy na koncie, na taki do którego masz dostęp. Mam nadzieję, że to pomoże w szybszym odzyskaniu dostępu do konta. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@lolipop1998 potwierdziliśmy włamanie na konto i je zablokowaliśmy (czyli nie będzie możliwości zlożenia zamówienia). Gdy będziesz miała dostęp do maila lub uda Ci się po kontakcie z nami zmienić adres e-mail, to daj proszę znać. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

I w jaki sposób mogę odzyskać dostęp do konta?

oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Witam z mojego konta zostały dokonane prawdopodobnie zakupy.

Ktoś włamał się na e-mail o konto allegro. Nie jestem w stanie zalogować się do konta które użytkuje

Proszę o szybką reakcję i kontakt 

oznacz moderatorów

lolipop1998
#7 Wielbiciel#

Kradzież dotyczy innego konta 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@lolipop1998 bez kodu uwierzytelniania kredytu nie wezmą. Gorzej jak w allegro  masz podpięta inna kartę ale to możesz zablokować w banku

oznacz moderatorów