anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

mam zamiar kupić samsunga na raty przez allegro pay, czy mogę zwrócić pezdmiot

boel1
#7 Wielbiciel#

mam zamiar kupić samsunga na raty przez allegro pay, czy mogę zwrócić pezdmiot

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@boel1 tak, korzystając z płatności Allegro Pay nie tracisz możliwości odstąpienia od umowy i zwrotu towary. W takim przypadku, gdy sprzedawca zleci zwrot środków, trafią one na Twoje saldo Allegro Pay. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@w_kiwi a ze zapytam to jak trafia na to saldo to automatycznie wracaja do allegro i nie ma umowy kredytu czy pozyczki czy kupujacy ma je na saldzie i sobie splaca co miesiac z tego salda po racie?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael Allegro Pay działa w ten sposób, że masz przyznawane pewne saldo dostępnych środków, po zakupie się ono zmniejsza, a przy spłacie dostępne środki się zwiększają o tę spłaconą kwotę. Czyli środki zwrócone za zakup, "spłacają" zakup wykonany przez Allegro Pay. Chyba że w międzyczasie kupujący zdążył już spłacić tę usługę. Wtedy środki ze zwrotu trafiają bezpośrednio na jego konto bankowe. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Chcesz kupić telefon w dodatku na raty ale podjąłeś już decyzję o jego zwrocie? Po co sobie robić kłopot, tracić czas i zawracać głowę sprzedawcy? Odpuść sobie, emisja co2 i tak jest wysoka po co na darmo kurier będzie zużywał paliwo.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@boel1 Zakup na raty nie wyłącza możliwości zwrotu ale lepiej kupić coś co odpowiada zamiast zwracać, inaczej jak jest oferta niezgodna, trzeba reklamować. Idź do sklepu i obejrzyj przedmiot który chcesz kupić i czy  Ci odpowiada przed zakupem.

oznacz moderatorów