anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadpłata rat w allegro pay

aneczka_90
#1 Nowicjusz

Czy przy zakupie na raty mogę wpłacić daną część pieniędzy czy muszą być raty co miesiąc? Jak to wygląda?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@aneczka_90 Możesz wpłacić większą część niż wynosi Twoja rata na dany miesiąc, na konto, które masz wskazane w panelu Allegro Pay. Kolejne raty zostaną pomniejszone proporcjonalnie do wpłaconej kwoty. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wajhowy
#9 Pomysłodawca

Pozwól Wiktoria że dopytam. Jeśli wezmę coś na raty zero, załóżmy 20x100zł. To czy mogę robić nadpłaty jakieś w trakcie tego okresu ? Wtedy przelicza wielkość raty na nowo ? Jak to wygląda ?

oznacz moderatorów

la_nika

@wajhowy to jest inna sprawa, ponieważ piszesz o ratach PayU, nie o spłacie Allegro Pay. 
W ramach rat PayU wszystkie informacje na temat umowy są przekazywane przez podmiot udzielający pożyczki (może to być Alior Bank, AS Inbank, Santander, Credit Agricole albo Smartney) przez pocztę elektroniczną albo bezpośrednio w bankowości elektronicznej. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wajhowy
#9 Pomysłodawca

ok, ale czy mogę nadpłacać czy nie ? Nie udzieliłaś mi odp.

oznacz moderatorów

la_nika

@wajhowy nie wiem, jakie są warunki Twojej umowy z bankiem, który udziela Ci tych rat, więc nie mogę zdecydowanie odpowiedzieć, czy możesz nadpłacać, czy nie. 
Zakładam, że tak, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć, jakie dokładnie są warunki, np. czy musisz składać dyspozycję, czy nie.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów