Dokonałem nadpłaty (spłata częściowa) w systemie spłat ratalnych, jednak harmonogram spłat (ilość rat i ich wysokość) się nie zmienił. Wynika z niego, że nadal mam do spłacenia kwotę bez uwzględnienia mojej nadpłaty, jakby jej nie było, chociaż Allegro potwierdziło moją częściową spłatę.
@Viscon na forum nie mam możliwości sprawdzenia szczegółów Twojej umowy. Najlepiej jeśli skontaktujesz się z nami, przez ten formularz. Doradca po pozytywnej weryfikacji, będzie mógł podać więcej szczegółów. 😊
Do tej pory harmonogram spłat sie nie zaktualizował. Wg harmonogramu nadal mam do spłacenia tę samą ilość rat w tych samych kwotach. Wynika więc, że poprzez nadpłatę sam sobie zwiększyłem kwotę spłaty: pierwotny harmonogram plus nadpłata... Zgłosiłem problem z opcją telefonu, ale telefon milczy
Cześć, @Viscon. Poprosiłam o kontakt telefoniczny w tej sprawie. Niedługo doradca skontaktuje się z Tobą.
Harmonogram spłat nie aktualizuje się na bieżąco. Zobacz jaką masz datę spłaty w umowie i dopiero jak minie ten dzień, harmonogram zostanie przeliczony.