Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie zwrotów pieniędzy przez Allegro Pay. Otrzymuję e-maila że zwrot został zlecony, ale nawet po kilku dniach na moim koncie tego nie widać. W allegro Pay widzę tylko moje wydatki do spłacenia, a żadnych konkretnych zwrotów od sprzedających. Proszę powiedzieć gdzie na moim koncie znajdą taką informację?
@Tomis7682 jeśli zakup z Allegro Pay nie został przez Ciebie spłacony, to zwrot od sprzedającego spłaci to zamówienie. Gdybyś zdążył spłacić zamówienie to powstanie nadpłata, która zostanie wypłacona na Twoje konto, jeśli w Panelu Allegro Pay masz uzupełnione konto do wypłaty nadpłat ("opcje" > zarządzanie nadpłatami).
Dlaczego zwrot od sprzedającego AUTOMATYCZNIE spłaca kredyt? To bardzo złe rozwiązanie. Zwrot powinien być traktowany jak zwrot, a nie automatycznie jako spłata, gdyż termin spłaty (do miesiąca od kupna) to moja własna decyzja, a nie automatyczna procedura.
@Tomis7682 zwrot od sprzedającego wraca tam skąd została wykonana płatność.
W przypadku przelewu, płatności kartą czy BLIKa na konto bankowe powiązane z tym instrumentem płatniczym, a w przypadku płatności ratalnych czy Allegro Pay na konto do spłat, ponieważ to z niego zostało opłacone zamówienie.
Rozumiem, ale dlaczego nie ma żadnej adnotacji w zakładce Allegro Pay że nastąpił zwrot? Są wyłącznie informacje o moich spłatach do wykonania i niczym innym. To że otrzymałem zwrot dowiaduję się jedynie z wiadomości e-mail i po tym że ilość pieniędzy na allegro Pay wzrosła (jeśli oczywiście pamiętałem wcześniej ile miałem środków jako całość).
@Tomis7682 czy zakup, którego dotyczył zwrot jest widoczny w Panelu Allegro Pay jako spłacony?
Sprzedawca ma 14 dni na zwrot pieniędzy, gdy zwróci pieniądze otrzymasz maila
W zakładce ZAKUPY są informacje o tym co zostało spłacone, a co nie, ale mi chodzi o ogólną informację o otrzymywanych zwrotach od sprzedającego. Tego niestety nie ma oprócz wiadomości e-mail.
@Tomis7682 rozumiem. Takiej opcji nie ma, dziękuję za Twoją sugestię.