Nie mogę znaleć swojego numeru konta bankowego, czy go w ogóle podałem nie wiem nie pamiętam jak to sprawdzić, godzinę szukam i nie mogę znależć swojego konta, w ogóle go podałem nie pamiętam.
@skypemen-piotr Czy dobrze rozumiem, że piszesz o rachunku do wypłaty nadpłat?
Jeśli tak znajdziesz go w Allegro Pay>Opcje>Rozliczenia i dokumenty. Tam znajdziesz zakładkę Zarządzanie nadpłatami 🙂
Nie choć o to też się rozchodzi, po prostu nie jestem pewien czy podałem numer konta bankowego, a o zwrot się w tym wypadu rozchodzi bo chce Allego PayU zwrucić kwotę oo osoby od której kupowałem, ale coś nie wyszło i zwraca pieniądze. A czy jest jakiś inny numer do zwrotu nadpłat?
pozdrawiam Piotr
@skypemen-piotr Nie ma numeru konta bankowego nadpłat. Nie za bardzo rozumiem sytuacje.
Ok rozumiem, bo pomyślałem że jakiś osoby jest do nadpłat, ale główne pytanie było w ogóle o konto że go nie widzę bo nie potrafię znaleźć albo nie wpisałem przy zakładaniu konta lata temu, jak wiesz przy zakładaniu konta na allegro jest opcja podania numeru konta bankowego i o tą sytuację się rozchodzi. Ale prawdopodobnie nie podałem bo PayU wysłało mi, maila że zwracają mi, pewną kwotę od sprzdającego i żeby podać konto.
I teraz wyłania się pytanie, bo przy bodajże kliknięciu w zakładkę można podać numer konta, i pytanie czy mogę podać w tym miejscu i na ten numer przeleją mi, wspomnianą kwotę, a i mam konto Rewolut, i czy je można podać?
pozdrawiam Piotr
@skypemen-piotr Do jakiej konkretnie zakładki kieruje link, który otrzymałeś w powiadomieniu? Być może jest to formularz operatora płatności (PayU), a nie Allegro. O szczegóły najlepiej dopytaj w odpowiedzi na otrzymaną wiadomość.
Jeśli natomiast chodzi o aktywację wypłat z Allegro na rachunek Revolut, tutaj znajdziesz instrukcję.
Choziło o zwrtot pieniędzy za zakup który nie doszedł do skutku, i sprzedawca zwracał mi, pieniądze, tzn. przez PayU, poczta od PayU, z tego co pamiętam, ale że link wygasł trudno powiedzieć. Powoli gasną moje nadzieje że pieniądze odzyskam co prawda pieniadze nie duże ale pieniądz to pieniąz. Po niżej treść emaila jaki otrzymałem od Payu.
Witaj,
chcemy zwrócić Twoją wpłatę. Niestety, nie posiadamy wszystkich potrzebnych danych.
Aby otrzymać zwrot pieniędzy, wypełnij krótki formularz:
Uwaga! Link do formularza jest ważny tylko 7 dni od daty otrzymania tej wiadomości.
Szczegóły transakcji:
Sklep: http://www.allegro.pl
Kwota: 59.75 PLN
Data: 20-04-2026
Numer operacji: 426605413
Pozdrawiamy
Zespół PayU
poland.payu.com
To jest wiadomość automatyczna - nie odpowiadaj na nią.
Jeżeli potrzebujesz wsparcia lub masz pytania, skorzystaj z pomocy dla klientów biznesowych.
Po kliknięciu w linlk pojawia się to
Link, którego próbujesz użyć, już wygasł.
Aby otrzymać zwrot środków, dane do przelewu prześlij przez formularz kontaktowy.