dobry wieczór! Dlaczego dziś nie mogę zaplacić Paypalem za zakup? (kilka dni temu ta opcja była na liście metod płatności)
@Client:101338806
PayPal jest mało popularny w Polsce i w zasadzie była to opcja tylko dla kupujących z innych krajów i płacących w euro.
Druga sprawa to potężne prowizje i kary nakładane przez PayPal. Same prowizje często sięgają 30% ceny przedmiotu. A za każde zgłoszenie reklamacji przez kupującego do PayPala, ci naliczają opłatę, nawet jak reklamacja zostanie odrzucona. W skali Allegro, gdzie płatności PayPal to znikomy promil, koszt utrzymania metody jest wyższy niż zyski z niej.
Z allegro kupuję wyłączenie za pośrednictwem paypala i taka płatność była dostępna od lat. dzisiaj chcę coś kupić i nagle nie ma takiej możliwości. kiedy funkcja zostanie przywrócona?
@Client:97792176 Nie zostanie przywrócona. Zachęcamy do korzystania z innch metod płatności, które są dostępne podczas składania zamówień.
Hello - I am paying in EUROS. I've been able to pay with paypal for over a year. Suddenly, for the last few week, it no longer works. It says that the merchant doesn't accept Paypal. Is Paypal no longer accepted? If not, why is it there as an option?
Hello @Client:113321182, Paypal is still accepted on Allegro, but not all merchants accept Paypal payments. Does this happen with every offer you try to purchase?
Every single one.
Thanks you for confirmation @Client:113321182, Can you tell me which offer you are trying to buy?
Hi. i have the same problem. i'm buying on allegro for 5 years and i had never problem using paypal, but this last weeks a have problem to pay, because every offer says to me that paypal its not available. i try to change settings, but nothing. can you please solve this problem? thanks
@Client:113321182 , @Client:100900773 I understand the habit of paying for orders via PayPal. This method has been disabled on the Allegro. Our customers' well-being comes first, which is why we are constantly developing alternative transaction systems.
I encourage you to use alternative payment methods, such as Google Pay and credit cards.
You can find more information in this article.
Kurcze, czytam ten wątek i współczuję moderatorom... (i mówię to jako użytkownik)
Że muszą odpowiadać ciemnej gawiedzi zadającej po piętnaście razy te same pytania, bo nikomu nie chce się przeczytać krótkiej dyskusji.
Też jest mi szkoda! Też chciałbym mieć paypala na Allegro.
Ale domyślam się, że Allegro celowo pozostawiło tylko możliwości płatności przez platformy i banki zarejestrowane w Polsce (ewentualnie w innych krajach Europy). PayPal jest zarejestrowany w USA i w przypadku jakichkolwiek problemów z płatnościami, sytuacja prawna się komplikuje. Korzystanie z lokalnych rozwiązań zawsze pozwala na większą kontrolę. Nikt nie chce ryzykować i jestem w stanie to zrozumieć.