anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenia przelewu od sprzedającego do dofinansowania

xadek92x
#2 Obserwator#

Witam,

otrzymałem dofinansowanie i wszystkie zakupy na maszyny robiłem na Allegro za pośrednictwem PayU. Teraz potrzebuję potwierdzenia przelewów za każdy przedmiot. Czy Allegro może potwierdzić, że dany zakup został opłacony i  zrealizowany na Allegro u tego Sprzedającego. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@xadek92x w przypadku Allegro Pay - nie wystawiamy takiego dodatkowego dokumentu. Potwierdzeniem zrealizowania zakupu, jest zawarta umowa. Dopiero po spłacie umowy, pojawi się możliwość pobrania zaświadczenia o spłacie zobowiązania. 

W przypadku wyboru rat PayU - najlepiej skontaktować się bezpośrednio z bankiem, w którym została zawarta umowa. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xadek92x
#2 Obserwator#

Może źle napisałem. Płatności były realizowane metodą blik.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@xadek92x jeśli płatność była realizowana metodą Blik - to potwierdzenie płatności pobierzesz bezpośrednio z Twojego rachunku bankowego. 😊

Nie wystawiamy dodatkowego dokumentu potwierdzającego zakup - potwierdzeniem jest zrealizowana płatność z rachunku bankowego, status zamówienia w zakładce Moje zakupy oraz powinieneś otrzymać od sprzedającego dokument potwierdzający zakup np. fakturę. Jeśli nie otrzymałeś od sprzedającego paragonu/faktury, to proszę skontaktuj się z nim bezpośrednio w tej sprawie. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xadek92x
#2 Obserwator#

ok mam potwierdzenie płatności z banku, ale na potwierdzeniu numer referencyjny lub tytuł nie są zgodne z numerem płatności w statusie zamówienia na Allegro. Jedno z drugim w żaden sposób się nie pokrywa zgadza się tylko kwota zakupu i data.  

oznacz moderatorów

xadek92x
#2 Obserwator#

Numer płatności to: eee4834b-ca42-11ef-8580-19e2fe1413d2

Numer zamówienia: de1c1790-ca42-11ef-8990-13284f5334bf

a Tytuł przelewu i numer referencyjny na wydruku z banku to: 00000085642282246

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@xadek92x w takim przypadku mogę zaproponować skontaktowanie się z nami przez ten formularz. Prześlij proszę w zgłoszeniu potwierdzenia płatności, doradca będzie mógł zweryfikować, których zamówień dotyczy wpłata i rozpisać to w wiadomości mailowej.

Warto się też upewnić czy taka forma potwierdzenia, będzie uznana przez podmiot, od którego otrzymałeś dofinansowanie. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xadek92x
#2 Obserwator#

ok. dzięki za pomoc

oznacz moderatorów