anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z anonimacja dowodu osobistego

37271469
#7 Wielbiciel#

Witam. Zmieniłam dane osobowe. Chodzi o nazwisko. Po ślubie Allegro wymagało zdjęcia z urzędu stanu cywilnego. Po dostaniu nazwisko zostało zmienione. Chciałam zamówić kartę allegro Pay, widniało stare nazwisko. Napisałam z prośbą o zmianę. Napisali że cofnęli zmianę bo zaakceptowali ja przez przypadek. Chcieli abym wysłała dowód .w wolnym polu napisałem że wyłącznie do zmiany danych allegro Pay. Pani twierdzi że nie może przyjąć bo zrobiłam modyfikacja w programie graficznym . Gdzie na internecie wszędzie napisane że można tak zrobić. Wymagają dowodu bez żadnego zakrycia. Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Dziwne ale teraz chcesz zmienić na koncie Allegro czy Pay? te dane musza się zgadzać.https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab

oznacz moderatorów

37271469
#7 Wielbiciel#

Miałam zmienione na allegro i jak sprawdziłam kartę allegro Pay wyszło tam stare nazwisko napisałam z prośbą o zmianę, napisali że cofnęli bo zaakceptowali przez przypadek 

oznacz moderatorów

37271469
#7 Wielbiciel#

Tak się kontaktowałam z allegro jak z tego linku 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@37271469  Daj sobie spokój, lepiej załatw w banku limit debetowy, będzie bezpieczniej.

Allegro Pay jest formą kredytowania więc te dane z dowodu są konieczne, chociażby po to żeby Allegro wiedziało do kogo w razie niespłacania wysłać windykatorów.

Ale upublicznianie danych osobowych w internecie to tak jakbyś chodziła z dowodem osobistym na wierzchu żeby każdy mógł przeczytać.  Kilka dni temu dostałem listem poleconym informację z PGE  o  kradzieży danych osobowych klientów przez pracownika.  Wczoraj dostałem mailem taką oto info ze sklepu internetowego:

Schowek02.jpg

Decyzja należy do ciebie, kupować płacąc przelewem czy blikiem  możesz,  sprzedawać lub kupować przez Pay bez ponownej weryfikacji niestety nie.

oznacz moderatorów

37271469
#7 Wielbiciel#

Masakra dziwne to tym bardziej że można dodać taka adnotacje na dowodzie, przy wysyłaniu zdjęcia. 

oznacz moderatorów