Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dostałem ponaglenie o wykonanie zaległego przelewu. Sprawdziłem historię przelewów w swoim banku AliorBank. mam potwierdzenie z Banku że wykonałem przelew 2-go stycznia br na kwotę 165zł 90gr
w przeprowadzonej rozmowie telefonicznej z windykacją usłyszałem że 2-go stycznia allegropay zaksięgowało kwotę 90groszy. Reklamowałem przelew w banku. Aliorbank stwierdził że przelew został wykonany do allegro na kwotę taką jaka widnieje w historii operacji bankowych czyli na 165,90.
zacząłem sprawdzać wszystkie przelewy wykonane do AllegroPAY w dniu 19 listopada wykonałem przelew po otrzymania monitu Spłać AllegroPay na kwotę 274,59. ten przelew również nie został zaksięgowany przez Allegropay!!!! W rozmowie telefonicznej z windykacją powiedzieli mi że żaden taki przelew nie został zaksięgowamy
oba przelewy wykonałem przez stronę allegro korzystając z ALLEGRO FINANSE klikają spłać AllegroPAY mam potwierdzenia bakowe i AliorBank ma to w swojej historii wykazane
zacząłem sprawdzać dalej okazało się że zapłaciłem za nieodebraną przesyłkę i allegropay nie zwróciło mi kwoty 85zł,45gr aukcja dotyczyłą wyłacznika ochronno różnicowego Skorzystałem z odroczonej płatności. przesyłki nie odebrałem z paczkomatu. Kontaktowałem się w tej sprawie z firmą spradającą. Poinformowali mnie że odesłali -zwrócili w październiku 24r kwot na konto allegro. Umowa allegro pay0105109029 z dnia 23,10,2024 umowa zoatała całkowicie spłacona w tym ostatnia wpłata należności została zaksięgowana w dniu 28,10,2024
windykacja straszy mnie pozwami i żąda wpłaty 198zł 89gr AllegroPAY nalicza mi karne odsetki
Ja wykonałem przelewy na kwotę 440,49= 165,90+274,59
mam nieodebrane 85,45 za transakcję która nie doszła do skutku
składam REKLAMACJĘ w sprawie
- czy kwota 165zł,90gr wpłyneła na konto AllegroPay i jakich transakcji dotyczyła
-czy kwota 274zł59gr wpłyneła na konto AllegroPay i jakich transakcji dotyczyła
-żadam zwrotu 85zł,45gr kwoty zapłaconej do Allegro Pay za transakcję która nie doszła do skutku towar nie został odebrany
A allegro nie sprawdziło, kontakt bezpośrednio z nimi czy tylko bankiem?
z bankiem i allegro
@inran Bardzo Cię proszę, abyś w tej sprawie kontaktował się z nami w zgłoszeniu. Doradcy pomogą Ci w rozwiązaniu tej sprawy.
jak mam się kontaktować!!!!! wysłałem już mnóstwo mailii do allegro ZERO ODPOWIEDZI
@inran Otrzymałeś odpowiedź wczoraj o 20:43 oraz o 21:23. Sprawdź skrzynkę mailową.
Jeśli maile do Ciebie nie dochodzą, możesz skontaktować się z nami w inny sposób. (np. zamawiając rozmowę telefoniczną lub pisząc na czacie)
OK tak jest email już odpisuję na niego
OK! przelewy się znalazly! sprawa zakończona pomyślnie dla mnie.
Na to co spłaciłeś nic nie powiem, pierwsze słyszę o czymś takim ale tylko z nimi to wyjaśnisz. Natomiast zaciekawił mnie ten fragment: "zacząłem sprawdzać dalej okazało się że zapłaciłem za nieodebraną przesyłkę i allegropay nie zwróciło mi kwoty 85zł,45gr aukcja dotyczyła wyłacznika ochronno różnicowego Skorzystałem z odroczonej płatności. przesyłki nie odebrałem z paczkomatu. Kontaktowałem się w tej sprawie z firmą spradającą."
Tu wina jest ewidentnie Twoja. Na jakiej podstawie uważasz, że ktoś ma Ci zwrócić kasę za Twój przedmiot? Tu się kłania nieznajomość podstawowych zasad prawa. Dopóki nie odstąpisz od umowy to towar nadal jest Twój. Ty tylko nie odebrałeś i kontaktowałeś się z przewoźnikiem... Zasada jest prosta, nie odebrałeś to kontaktujesz się ze sprzedającym i decydujesz: odstąpienie lub ponowna wysyłka. Fakt portal tu nieźle też nakręcił i teraz mamy taką chorą sytuację, że połowa sprzedających dla świętego spokoju zwróci za taką nieodebraną jak klient się nie odezwie. Jednak jest to działanie niezgodne z prawem, on nie ma prawa decydować o cudzej własności...
ja kontaktowałem się ze sprzedawcą wcześniej że nie odebrałem przesyłki . Kliknąłem jeszce raz tę samą aukcję i przesyłka doszła. Opłaciłem dwie aukcje ta która nie została zrealizowana i ta w której otrzymałem przesyłkę. Za pierwszą niezrealizowaną transakcję kwota została zwrócona do AllegroPAY.