anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca zablokowany Znajdź innego sprzedającego taki komunikat ma klient który chce dokonać zakup

ujacka24_pl
#1 Nowicjusz#

"Sprzedawca zablokowany, znajdź innego sprzedającego". Taki komunikat wyskakuje gdy klient chce dokonać zakupu. W czym tki problem 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ujacka24_pl sprzedający, u którego próbujesz zrobić zakupy, ma zablokowane konto za łamanie regulaminu Allegro, więc nie ma innej opcji niż poszukać innej oferty. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

allecd
#10 Popularyzator#

miałem podobny przypadek, pytanie dlaczego skoro sprzedawca jest zablokowany jego ofert są wciąż aktualne? Ja nie mogłem zapłacić za kupiony towar przez 2 tygodnie co pokazuje, sprzedawca wciąż w ofercie miał kilka stron produktów. Allegro toleruje oferty, których nie można kupić - jaki w tym sens?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@allecd Mamy różne typy ograniczeń. Nie w każdym przypadku zamykamy od razu wszystkie oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

allecd
#10 Popularyzator#

więc powinny być w jakiś sposób zawieszone / niewidoczne.

To tak jakby iść do sklepu po chleb, sięgnąć wrzucić go z półki do koszyka a na kasie a pani ekspedientka powie: "ten chleb jest, ale nie może go pan kupić"

a przecież skoro nie można kupić to wystarczy go wycofać na zaplecze i na nowo położyć na ladę kiedy będzie faktycznie do kupienia. O ile nie sczerstwieje

oznacz moderatorów

Football-stock
#13 Ambasador#

Albo Allegro tylko tak twierdzi. Nikt na tym portalu nie nadąża za zamianami. Regulamin to świstek, którego treść modyfikują jak chcą i kiedy chcą. Allegro twierdzi, że Katalog to ich własność stąd mają prawa do zdjęć i opisów, ale jak z nim są problemy to wtedy okazuje, że to Sprzedawca za niego odpowiada;) Punkt widzenia zależy od siedzenia i problemu. Kompletnie nieprzewidywalny i dziki "partner". Firmy ze wschodu lepiej rozumieją zasady współpracy B2B niż ten pseudo gigant.

oznacz moderatorów

LINKA100
#8 Zapaleniec#

jestem kupującym, próbowałam opłacić zakupy u kilku sprzedających jedną płatnością jednocześnie i przy wszystkich sprzedających pojawił się ten komunikat "Sprzedawca zablokowany Znajdź innego sprzedającego", z czego wnioskuję że problem jest gdzie indziej.

Nie wierzę że miałam takiego pecha, że wybrałam zakupy akurat u 6 zablokowanych sprzedających (2 lub 3 jeszcze bym uwierzyła, ale 6 !!!).

poza tym skoro są zablokowani to dlaczego ich oferty są dostępne,

co mi z tego, że mają to czego potrzebuję, skoro nie można tego kupić

Zrzut ekranu 2024-12-01 154729.jpg

Co mam z tym zrobić ???

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @LINKA100. Sprawdzę to i niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.  

oznacz moderatorów

LINKA100
#8 Zapaleniec#

I jeszcze kupon na 20 zł mi się zmarnował przez to, że  nie mogłam opłacić zakupów, już jest niedostępny

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Powinni ci go zwrócić.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LINKA100 w imieniu Marii, wracam z odpowiedzią.
Informacja dotyczy sprzedającego z ofert nr 16480269543 i  nr 16480266435. Sprzedający powinien zweryfikować konto u operatora płatności. 
W tej sytuacji anuluj proszę rozpoczętą płatność, wówczas kupon wróci na Twoje konto i złóż zamówienie ponownie, ale bez wymienionych ofert. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

LINKA100
#8 Zapaleniec#

Nie znalazłam opcji "anuluj płatność" dotyczącej wszystkich 6 zakupów więc zrobiłam "anuluj zakup" dla tego sprzedającego, co poskutkowało tym, że pojawił mi się komunikat "płatność anulowana" także przy pozostałych sprzedających

niestety kupon nie wrócił, a obawiam się, że jeśli teraz zrobię coś innego niż "opłać zakup" to naliczą mi się koszty przesyłki, bo niektóre zakupy były poniżej 45zł a minął już termin z niższym progiem do smarta i wtedy będę więcej w plecy niż oszczędzę na kuponie

Allegro koniecznie powinno zablokować możliwość wrzucania do koszyka rzeczy od zablokowanych sprzedających, bo tylko kłopot z tego jest.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LINKA100 wyjaśniam kwestię kuponu. 
To, co mogę w tej chwili polecić, to abyś spróbowała skorzystać z opcji "opłać zakup", aby sprawdzić czy warunki Smart! będą takie jak w czasie promocji. Sama promocja niestety nie jest już aktywna i technicznie nie będziemy mieć możliwości, aby zmienić to dla pojedynczych transakcji. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LINKA100 kupon jest ponownie dostępny. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów