anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca zablokowany Znajdź innego sprzedającego taki komunikat ma klient który chce dokonać zakup

ujacka24_pl
#1 Nowicjusz#

"Sprzedawca zablokowany, znajdź innego sprzedającego". Taki komunikat wyskakuje gdy klient chce dokonać zakupu. W czym tki problem 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ujacka24_pl sprzedający, u którego próbujesz zrobić zakupy, ma zablokowane konto za łamanie regulaminu Allegro, więc nie ma innej opcji niż poszukać innej oferty. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

allecd
#10 Popularyzator#

miałem podobny przypadek, pytanie dlaczego skoro sprzedawca jest zablokowany jego ofert są wciąż aktualne? Ja nie mogłem zapłacić za kupiony towar przez 2 tygodnie co pokazuje, sprzedawca wciąż w ofercie miał kilka stron produktów. Allegro toleruje oferty, których nie można kupić - jaki w tym sens?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@allecd Mamy różne typy ograniczeń. Nie w każdym przypadku zamykamy od razu wszystkie oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

allecd
#10 Popularyzator#

więc powinny być w jakiś sposób zawieszone / niewidoczne.

To tak jakby iść do sklepu po chleb, sięgnąć wrzucić go z półki do koszyka a na kasie a pani ekspedientka powie: "ten chleb jest, ale nie może go pan kupić"

a przecież skoro nie można kupić to wystarczy go wycofać na zaplecze i na nowo położyć na ladę kiedy będzie faktycznie do kupienia. O ile nie sczerstwieje

oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Albo Allegro tylko tak twierdzi. Nikt na tym portalu nie nadąża za zamianami. Regulamin to świstek, którego treść modyfikują jak chcą i kiedy chcą. Allegro twierdzi, że Katalog to ich własność stąd mają prawa do zdjęć i opisów, ale jak z nim są problemy to wtedy okazuje, że to Sprzedawca za niego odpowiada;) Punkt widzenia zależy od siedzenia i problemu. Kompletnie nieprzewidywalny i dziki "partner". Firmy ze wschodu lepiej rozumieją zasady współpracy B2B niż ten pseudo gigant.

oznacz moderatorów