Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór, 14.12. włamano się na moje konto (Adoluk) i dokonano 3 zakupów na kilkaset złotych płacąc kartą powiązaną z kontem allegro
Jak to odkryłem chciałem zmień hasło , ale został zmieniony zarówno adres e-mail i numer telefonu, nie mogę się zalogować ani odzyskać konta
wysłałem maila na Pomoc Allegro
Przyjęliśmy zgłoszenie numer "19772602" ref:_00D24aE05._5003VKyZ9y:ref
Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić
Adam Ł.
Czy miałeś włączone logowanie dwuskladnikowe, czy jednak konto było zabezpieczenie tylko hasłem?
Możesz jeszcze zablokować kartę.
I poczekać na Tych moderatorów @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zapewne rano pomogą..
Niestety tylko hasło, karta zablokowana
Dzięki
Dlatego nie warto podpinać kart w takim gownoserwisie jak allegro 🙂
Druga sprawa pisałem o tym dziś skąd oszuści pozyskują konta, a allegro ma to w dupie.
Faktem jest, że:
to mogło by być bardziej bezpiecznie.
Zakładam oczywiście, że użytkownicy mają programy ochronne nie tylko na komputerach, ale i w swych smartfonach.
@Client:103735784 Tak, jak radzi @Halfrunt zalecamy również kontakt z bankiem w tej sprawie. Powinna zostać wdrożona procedura chargeback. Pomoże to w odzyskaniu pieniędzy.
Poinformuję odpowiedni zespół o zmianach wprowadzonych na Twoim koncie, żeby wiadomości w tej sprawie były kierowane na właściwy adres mailowy.
Chargeback? To wy powinniście pomagać **piiip**i xD
A dostaleś najpierw wiadomość od Allegro, że zresetowali Ci hasło ze względów bezpieczeństwa? Ja dostałam a po pół godzinie ktoś mi się włamał na konto... Zanim zablokowałam kartę zdążyli zrobić zakupy na 200 zł.
Dostałem tylko powiadomomienie ze mail i numer telfonu zostały zmienione. Ale było juz po fakcie.
@Client:103735784 Dział bezpieczeństwa przywrócił już poprzedni adres mailowy oraz numer telefonu na Twoim koncie. Możesz ustalić nowe hasło.
Zalecamy także zresetowanie hasła do poczty. Najlepiej, żeby znacząco różniło się od dotychczasowego.