Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś z was został poproszony o numer dowodu osobistego z powodu zmiany regulaminu
@zb1968 w ramach aktualizacji i uzupełniania danych możemy poprosić o PESEL, nr dowodu lub informację o kraju urodzenia.
Jeśli prośba była widoczna w panelu Allegro Pay to na pewno jest to wiadomość od nas, a proces jest bezpieczny 🙂
Trzeba podać tylko kod wysłany i tyle.
W czwartek lub piątek musiałem uzupełnić dane konta w allegro pay.
@la_nika gdy otrzymałem takiego maila że trzeba potwierdzić dane.
Skontaktowałem się z doradca i zapytałem czy ten mail pochodzi od allegro, odpowiedź doradcy że mail pochodzi od allegro i doradca mi powiedział że otrzymam tylko kod potwierdzający i trzeba go tylko wpisać i tylko tyle
Konsultant powiedział że nie trzeba żadnych danych podawać z dowodu osobistego jak PESEL itp
@Agent555 to o co prosimy zależy od tego jakie informacje zostały podane podczas aktywacji Allegro Pay, więc w Twoim wypadku wystarczyło potwierdzić, że dane są aktualne, ja np. zostałam poproszona o potwierdzenie kraju urodzenia, a @zb1968 najwyraźniej otrzymał prośbę o numer dowodu 🙂
a co się stanie jeśli nie podam numeru dowodu osobistego
Nie będzie Allegro Pay.
Chyba będzie allegro pay tylko nie będziesz mógł nic kupić i wybrać płatności poprzez allegro pay.
w dzisiejszych czasach niebezpiecznie jest podawać takie dane jak numer dowodu czy pesel , nie ma innego sposobu ?
@zb1968 rozumiem, że może to wzbudzać wątpliwość i obawy jednak te działania są podyktowane troską o zwiększenie bezpieczeństwa transakcji realizowanych za pomocą Allegro Pay. Wprowadziliśmy zmiany pozwalające nam lepiej identyfikować naszych klientów pod kątem przepisów regulujących przeciwdziałanie praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. W przypadku nieuzupełnienia wymaganych danych usługa może być niedostępna w przyszłości.
Witam, jak uzupełnić dane nie posiadając polskiego obywatelstwa? Przy wyborze innego kraju urodzenia wyświetla komunikat: Numer dowodu ma nieprawidłowy format. Powinien zawierać kolejno: 3 litery i 6 cyfr.
bez polskiego obywatelstwa nie skorzystasz z Allegro Pay
@IgorSawula Nie skorzystasz, musisz mieć polskie obywatelstwo i ważny dowód osobisty.