anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów AllegroPay

klaudiaiskierka
#1 Nowicjusz#

Witam. Z początkiem października zakupiłam sukienkę przez AllegroPay. Sukienka niestety okazała się być zła. Zwrot nadałam od razu. Przesyłka dotarła do sprzedającego. Zwrot kosztów na AllegroPay powinien nastąpić po 14 dniach a minął już ponad miesiąc. Za 3 dni mija termin spłaty. Nie wiem co robić bo sprzedawca nie odpisuje na wiadomości od kilkunastu dni. Z racji tego że sukienka została zwrócona do sprzedającego ja nie będę jej spłacać na AllegroPay a nie chciałabym żeby środki z AllegroPay zostały mi zabrane lub zablokowane. Bardzo proszę o pomoc. 

Pozdrawiam 

Klaudia Iskierka 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@klaudiaiskierka Podaj mi proszę numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@klaudiaiskierka 

Jeśli zwrócisz lub anulujesz cały zakup, Twoje środki zwrócone przez sprzedającego bezpośrednio do Allegro Pay zwiększą Twoje środki dostępne w usłudze. Zakup zostanie spłacony, a umowa zawarta z Allegro Pay – zamknięta.

Na zwrot środków przez sprzedającego czekamy:

• 30 dni – w przypadku zakupu z Allegro Pay z opcją spłaty w ciągu 30 dni
  • 1 miesiąc – w przypadku zakupu z jakąkolwiek inną opcją spłaty dostępną w Allegro Pay: 2, 3, 5, 10 lub 20 miesięcy.

Jeśli nie otrzymamy zwrotu od sprzedającego w tym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie.

Dowiedz się więcej o zwrotach w Allegro Pay.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Dyskusję założyłaś? Na normalnych ludzi wiadomość wystarczy ale czasem trafi się taki, że trzeba podyskutować. I tak patrząc na to z perspektywy własnych zakupów to w kategorii ciuchów jest połowa takich co odsyła dopiero kilka godzin po założeniu dyskusji. Także trzeba sobie wyrobić nawyk zerknięcia po 2 tygodniach jak im termin minie i podyskutowania to wtedy jest na spokojnie. Jeśli założyłaś i nadal nic to wzywaj Allegro. 

oznacz moderatorów