Dzień dobry,
Zakupiłem przedmiot używając środków AllegroPay. Z uwagi że nie odpowiadał mi on, odesłałem go używając funkcji zwrot. DpPo wysłaniu przedmiotu, dostałem informację, że zwrot został dostarczony do sprzedawcy. W zakładce AllegroPay nadal widnieje prośba o zapłatę zaległości za zwracany przedmiot. Rozumiem to tak, że sprzedawca nie wykonał jeszcze zwrotu środków i należy chwile poczekać. Mimo wszystko, gdy wejdę w szczegóły zwrotu, wszystko się tak jakby zresetowało. W krokach zwrotu jest zaznaczone, że zwrot został przeze mnie wybrany, jednak odznaczone są informacje, że zwrot jest już u sprzedającego (które wcześniej były zaznaczone). Czy to normalne zjawisko i należy spokojnie poczekać na zwrot kosztów? Być może muszę spłacić ratę AllegroPay, aby pieniądze zostały zwrócone? Proszę o informację w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Stanisław
@staszic1234 kredyt a kupno to dwie różne umowy, jest termin spłacasz a jak sprzedawca odda to będzie nadpłata i Ci przeleją 😄
@staszic1234 Jeśli zbliża ci się termin spłaty to spłać zadłużenie. To jest umowa kredytowa i ona cię wiąże.
@staszic1234 Podaj proszę numer zamówienia.