anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot srodków za preorder

piecia6924
#7 Wielbiciel

Witam wczoraj zrobiłem preorder za kilka zestawów LEGO dla syna , opłaciłem z allegro Pay . Chciałbym zrezygnować zestawy pojawia się dopiero za 30 dni czy mogę zrobić to zdalnie , sprzedawca nie odpisuje ??

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@piecia6924 Czy w szczegółach zamówienia nie masz dostępnej opcji anulowania zamówienia lub zwrotu? 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

piecia6924
#7 Wielbiciel

Jest tylko zwrot , ale procedura jest taka sama jak bym miał przedmiot fizycznie a jego wysyłka jest 1 czerwca . Wybierając tą opcję pokazuje że muszę odesłać paczkę . 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@piecia6924 

Rozumiem, skontaktuj się ze sprzedającym i ustal z nim zwrot.

Pamiętaj, że do momentu zwrotu piniędzy przez sprzedającego to obowiązuje Ciebie termin płatności w Allegro Pay.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@piecia6924 możesz zgłosić zwrot - odstąpienie, ale nie wybierać formy odesłania 🙂 Możesz też wysłać odstąpienie mailem w wiadomości 🙂 wzór masz w UK sprzedawca od tego momentu będzie miał 14 dni na zwrot kasy 😄

Załącznik nr 2
WZÓR FORMULARZA ODSTĄPIENIA OD UMOWY
(formularz ten należy wypełnić i odesłać tylko w przypadku chęci odstąpienia od umowy)
– Adresat [w tym miejscu przedsiębiorca powinien wpisać nazwę przedsiębiorcy, pełny adres pocztowy
oraz adres e-mail]
– Ja/My(*) niniejszym informuję/informujemy(*) o moim/naszym odstąpieniu od umowy sprzedaży
następujących towarów(*) umowy dostawy następujących towarów(*) umowy o dzieło polegającej na
wykonaniu następujących towarów(*)/o świadczenie następującej usługi(*)
– Data zawarcia umowy(*)/odbioru(*)
– Imię i nazwisko konsumenta(-ów)
– Adres konsumenta(-ów)
– Podpis konsumenta(-ów) (tylko jeżeli formularz jest przesyłany w wersji papierowej)
– Data