Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Zakupiłam na raty towar u sprzedawcy prywatnego, który był wystawiony jako nowy. Niestety dron nosi widoczne ślady użytkowania. Rozpoczęłam już dyskusje. Niestety nie sprawdziłam komentarzy pod kontem sprzedającego. Okazuje się, ze nie jestem pierwsza oszukana osoba. Na odstąpienie umowy z bankiem mam 14 dni. Co w przypadku kiedy w tym czasie nie uda się rozwiązać sporu? Co jeśli ja rozwiąże umowę z bankiem a sprzedający nie zwróci środków ?
@kszox1 Jeśli sprzedający zwrócić środki przez Allegro Finanse, trafią one do banku, który brał udział w finalizacji tego zakupu. Wtedy pozostanie Ci kontakt z tym bankiem, żeby się upewnić, że zobowiązanie zostało uregulowane.
Przy wcześniejszym rozwiązaniu umowy konieczny będzie zwrot pełnej kwoty, dlatego sugeruję, żebyś się wstrzymała.
Co w przypadku kiedy sprzedawca nie zwróci środków ? Pomimo, ze racja zostanie uznana po mojej stronie i będzie przeciągał sprawę?
@kszox1 Będziesz mogła skorzystać z Allegro Protect.
Ale z tego co czytam z Allegro protect mogę skorzystać dopiero kiedy dyskusja uzyska status nierozwiązanego problemu a to z tego co wiem może trwać dłużej zaś na odstąpienie od umowy kredytowej mam 14 dni.
@kszox1 dyskusję samemu oznacza się jako nierozwiązaną, Czy w ofercie było że wyłącza rękojmię?
@kszox1 Nie dokładnie wniosek do Allegro Prorect może być wcześniej udostępniony niż po 14dniach dyskusji, wszystko zależy od Allegro.