anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ŻĄDANIE WYPEŁNIENIA FORMULARZA ALLEGRO FINANCE DO WYSYŁKI TOWARU PRZEZ SPRZEDAJĄCEGO KUPUJACEMU

Alan_700
#11 Animator

Dzień Dobry

Proszę o pomoc Sprzedawca o Nicku OMBEE rząda ode mnie żebym mu wypełnił formularz treść info - od tego Sprzedawcy na ALLEGRO 

Przygotowanie wysyłki usprawni wypełnienie formularza opcji dostawy: Allegro Finance. Towar zostanie nadany niezwłocznie po otrzymaniu przez nas formularza.

Nie wiem o co chodzi, pierwszy raz mam taki przypadek że Sprzedawca rząda ode mnie wypełnienie Formularza, proszę o pomoc żeby mi odpisał pracownik - admin z ALLEGRO, nie wiem o co chodzi .

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Alan_700 jakoś to chaotycznie napisane.

A skąd masz ten formularz?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:44052296 podejrzewam ,że Alanek kliknął ,, kup teraz ,, i napisał do sprzedawcy wiadomość z adresem 

oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

Mdrogeria co ty piszesz jakie kup teraz, normalnie zakupiłem TOWAR do KOSZYKA OPŁACIŁEM I KLIKNĄŁEM JAKĄ CHCE DOSTAWE, ZAMÓWIŁEM TOWAR NA DOSTAWĘ DO PACZKOMATU IN POST (opłaciłem z góry za towar-tak jak się normalnie zakupuje towar - towar ma być na jutro 19.12.2025-termin oczywiście jest przybliżony, a jest dziś już CZWARTEK 17.33 18.12.2025 i widnieje Status - OPŁACONA, ale nie ma napisu u mnie w zakładce - napisu TOWAR W PRZYGOTOWANIU, to tak wygląda, jakby ten Sprzedawca wogóle NIE PODJĄŁ SIĘ PRZYGOTOWANIA TOWARU DO WYSYŁKI, a Kase za towar zapłaciłem z góry. Czytaj ze ZROZUMIENIEM, nie mam żadnego Fromularza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, to ten Sprzedawca mi napisał w wiadomosci w CENTRUM WIADOMOŚCI taką informacje --- 

OMBEE
Dziękujemy za zakupy !
Witaj ........(tu moje imię i nazwisko), Dziękujemy za złożenie zamówienia w naszym sklepie. Zamówienie dotyczy produktów: 1x: B.p.c  .........(nazwa towaru) (nr zam 18060......) Przygotowanie wysyłki usprawni wypełnienie formularza opcji dostawy: Allegro Finance. Towar zostanie nadany niezwłocznie po otrzymaniu przez nas formularza. Wiadomość generowana automatycznie, prosimy nie odpowiadać. Pozdrawiamy, Zespół OMBEE  . ----Taką wiadomość od niego otrzymałem, a towar normalnie zamówiłem do PACZKOMATU ---
Sposób dostawy
Odbiór w punkcie
Dostarczy InPost
Adres punktu odbioru
Paczkomat CLD02M
Grodziecka 2
41-250 Czeladź
Przy parkingu sklepu Lidl

Zakup opłacony
Przewidywana dostawa w punkcie: pt. 19 gru
oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

NIE WIEM O JAKI FORMULARZ MU CHODZI ....JA NAPRAWDE NIE WIEM O CO CHODZI ????? Sprzedawca mi napisał w wiadomosci w CENTRUM WIADOMOŚCI taką informacje --- 

OMBEE
Dziękujemy za zakupy !
Witaj ........(tu moje imię i nazwisko), Dziękujemy za złożenie zamówienia w naszym sklepie. Zamówienie dotyczy produktów: 1x: B.p.c  .........(nazwa towaru) (nr zam 18060......) Przygotowanie wysyłki usprawni wypełnienie formularza opcji dostawy: Allegro Finance. Towar zostanie nadany niezwłocznie po otrzymaniu przez nas formularza. Wiadomość generowana automatycznie, prosimy nie odpowiadać. Pozdrawiamy, Zespół OMBEE  . ----Taką wiadomość od niego otrzymałem, a towar normalnie zamówiłem do PACZKOMATU ---
Sposób dostawy
Odbiór w punkcie
Dostarczy InPost
Adres punktu odbioru
Paczkomat CLD02M
Grodziecka 2
41-250 Czeladź
Przy parkingu sklepu Lidl

Zakup opłacony
Przewidywana dostawa w punkcie: pt. 19 gru
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Alan_700 jaki aktualnie status ma transakcja ?

oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

Zakupiłem towar o 2.00 rano dzisiaj 18.12.2025, a jest już 18.00 - 18.12.2025, i dalej jest STATUS OPŁACONA, nie ma statusu W PRZYGOTOWANIU, i Sprzedawca mi pisze że mam mu wypełnić jakiś formularz z danymi, dziwne, przecież jak zakupiłem towar to widnieje u niego przecież mój adres domowy - imię nazwisko i sposób dostawy zamówiłem do PACZKOMATU INPOST, dzwoniłem do niego w tej sprawie i nikt tam NIE ODBIERA TELEFONU, w sprawie o co mu chodzi z tym FORMULARZEM ???? . Ja nic z tego NIE ROZUMIEM . 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@Alan_700  To jakaś automatyczna wiadomość. Wyluzuj i nie siej paniki. Kiedyś było coś takiego jak „formularz opcji dostawy” czy jakoś tak i sprzedawca sobie nie zmienił wiadomości… 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Raczej nie. To jeden z tych qutletów od których brałam, póki sie nie zepsuły po zmianach Allegro. Przestałam już dawno gdy zaczęły pojawiać sie opinie o problemach ze zwrotami. A wiadomo jak to jest z qutletami, czasem super stan, a czasem tylko zwrot i ryzyko się nie opłacało. Jednego jestem pewna jak jeszcze tam kupowałam czyli ze 2 lata temu to takich maili nie dostawałam. Pamiętałabym takie wydarzenie...

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Alan_700 no spoko , pewnie jakiś spam , zignoruj i czekaj na paczkę 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@Alan_700 W tej sytuacji wstrzymaj się z uzupełnianiem jakichś formularzy. Sprzedawca powinien dzisiaj nadać paczkę.

Widzę, że założyłeś dyskusję. Poczekaj na wyjaśnienie sprzedającego. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@516979240 Przedłużyłam odbiór. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

516979240
#7 Wielbiciel

Dziękuję z całego serca.

zycze Wesołych Świąt!

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@516979240 Wesołych świąt! 🎄

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

.

oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

.

oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

PILNE DO N_Nitka28

Jest 18.12.2025 godz 20.05 Sprzedawca OMBEE wogóle nie wysłała mi towaru STATUS - ciągle opłacone, chciałem już się rozmyślić i Anulować Zakup, ale o dziwo nie mogę-nie wyświetla się informacja ikonka z napisem ANULUJ, a status jest z napisem OPŁACONE, a nie w PRZYGOTOWANIU, zauważyłem też sprzedawca ma 100 NEGATYWÓW powód ----Handuje zepsutą odzieżą, np wysyłakupujacy DZIURAWE SWETRY , ZEPSUTĄ ODZIEŻ, lub jej wogóle NIE WYSYŁA , po opłaceniu towaru, są też problemy u tego SPRZEDAWCY Z ODZYSKANIAM PIENIĘDZY ZA NIE-WYSŁANY TOWAR, szok, że pracownicy ALLEGRO nie zablokują mu konta, to jakiś NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA, aha wystawia często towary KTÓRYCH NIE POSIADA . ...poczekam jak rozwinie się sytucja DYSKUSJE OTWARŁEM POCZEKAMY i o ile wyśle towar, to ciekawe w jakim stanie, zobaczymy .

oznacz moderatorów

Alan_700
#11 Animator

NITKA, o jakich formularzach piszesz, JA NIE ROZUMIEM CO TY DO MNIE PISZESZ, JAKIE FORMULARZE ?????????????????????????????????????????????????????????? SPRZEDAWCA WOGÓLE NIE NADAŁ ANI NIE PRZYGOTOWAŁ DLA MNIE ŻADNEJ PACZKI, MA CIĄGLE STATUS-OPŁACONE, a ZAKUPU NIE DA SIĘ ANULOWAĆ . 

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@Alan_700 Nie wiem o jakim formularzu pisze sprzedawca, Napisałam, że nie musisz go wypełniać. Jak już wspominałam- poczekaj na odpowiedź sprzedawcy w dyskusji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Alan_700 a jaki czas wysyłki podał sprzedawca w ofercie?

Jak nie wysłał jeszcze zawsze możesz anulować/zwrócić  (tylko nie wybieraj opcji odesłania/transportu)

oznacz moderatorów