Dzień Dobry
Proszę o pomoc Sprzedawca o Nicku OMBEE rząda ode mnie żebym mu wypełnił formularz treść info - od tego Sprzedawcy na ALLEGRO
Przygotowanie wysyłki usprawni wypełnienie formularza opcji dostawy: Allegro Finance. Towar zostanie nadany niezwłocznie po otrzymaniu przez nas formularza.
Nie wiem o co chodzi, pierwszy raz mam taki przypadek że Sprzedawca rząda ode mnie wypełnienie Formularza, proszę o pomoc żeby mi odpisał pracownik - admin z ALLEGRO, nie wiem o co chodzi .
Cześć Demiurg, CZAS WYSYŁKI-do 19. 12. 2025 - tylko że ON TEGO TOWARU NIE WYSŁAŁ-ciągle jest STATUS-OPŁACONY-poczekam do 17.00-wtedy będę miał możliwość poprosić ALLEGRO o POMOC, wiesz ciekawa sprawa, ale próbowałem Anulować Zakup i się ....nie da, nie ma takiego napisu ANUL, rozumiem, jakby STATUS był - Towar w Przygotowaniu do wysyłki, to wiem że już się nie da go anulować, ale ciągle jest STATUS - OPŁACONE, a więc powinna być możliwość ANULOWANIA jak się kliknie, a tu się okazuje że nie można ----wiesz co ja myślę że ten SPRZEDAWCA OSZUKUJE LUDZI, nadmieniam też że kilkakrotnie dzwoniłem do niego i SKLEP NIE ODBIERA TELEFONU. Już w Dyskusji - napisałem do niego że domagam się wysyłki towaru do -wyznaczyłem mu nowy termin DOSTAWY --- do dnia 23.12.2025 na Paczkomat INPOST - tak jak zmówiłem, jeżeli tego nie zrobi, to Rozwiązuje Umowę Sprzedaży na Odległość z przycyzny - brak wysyłki Towaru i będę domagał się zwrotu kasy, oczywiście wystawie mu NEGATYWA. Ma szczęście ten sprzedawca że zakupiłem towar za 40 zł, bo jakby to była suma np 300-600 zł za zakupy, to zgłosiłbym sprawę na POLICJE I DO SĄDU wraz z wpisem do BiK-dłużników (tylko żeby to zrobić musi być zgoda Sądu-nakaz), ale dla 40 zł nie będę się szarpał, jedynie co to przez Allegro poproszę ich o pomoc w odzyskaniu sumy w DYSKUSJI (chyba że po upomnieniu Allegro wyśle ten Towar), ale jak dla mnie do OSZUST, bo jak to inaczej nazwać, ma 100 NEGATYWÓW ten Sklep - o nazwie OMBEE, i sprzedawał ludziom ZŁE USZKODZONE TOWARY. Aż dziwię się że ALLEGRO nie zablokuje mu konta i nie ukarze go tego Sprzedawce . Tyle w temacie . PS-natomiast jeżeli nawet po interwencji ALLEGRO NIE ODDA MI sumy tej niskiej około 40 zł, to pójdę na Policje złoże zawiadomienie pisemne o popełnienie przestępstwa i pozew do Sądu i wiadomość do URZĘDU SKARBOWEGO - ale to jest ostateczność .
Ogólnie popieram, kasę trzeba odzyskać itp. Jednak to nie jest tak czarne i białe jak się wydaje. Ten qutlet działał dobrze i uczciwie. Jednak to było przed zmianami katalogowymi, przed erą zmuszania sprzedawców do zwrotów za używane rzeczy itp. W okresie ostatnich 2-3-ch lat podobną sytuacje ma przynajmniej kilka qutletów, w których dawniej bez problemu kupowałam, a teraz nie kupuję ze względu na komentarze... Został już tylko jeden, w którym nie boję się kupować (shoppingo). Problem zaczął się od góry- od zmian w Allegro. Tak samo problemy mają małe firmy... Wcześniej jak to w qutlecie raz na ileś tam sztuk zdarzyła sie przegapiona waga, zły opis czy wygnieciony towar ale zwroty chodziły dobrze i dyskusji nie trzeba było odpalać. Portal swoją polityką zamęczył wiele dobrze działających wcześniej firm...
Anno ja zauważyłem że od dłuższego czasu na Allegro źle się dzieje, ale i niektórzy Sprzedawcy są nieuczciwi i robią kupujących w bambuko, oszukują, a więc są oszustami, jak im nie odpowiada taka opinia o nich to proszę sobie wziąść adwokata, bo jeżeli Sprzedawca wystawia TOWAR - używaną odzież, to powinna być informacja - jaki JEST STAN TEJ ODZIEŻY np-swetra, bluzki - czy ma WADY, czy nie jest POTARGANA, czasem nic nie ma w opisie i takiego towaru ja sam nie kupuje, ale czasem jest info że BEZ WAD, zadnych plam, a tu BERET, otrzymujesz paczke, patrzysz a bluzka jest poplamiona z ....dziurą i co myśleć o takim sprzedawcy, to dla mnie to jest oszustwo, tymbardziej jak potem widzę w Negatywach że ten Sprzedawca tak ma, i często wysyła towar z dziurami, itd, czyli kto wie TOWAR wzięty ze ''śmietników'' z krajów Zachodniej Europy ....ale co tam polaczka można zrobić w ciula ... no nie, ale jak potem napiszesz NEGATYWA takiemu sprzedawcy, to ciebie straszą że naraziłeś ich dobre imię i straszą ciebie SĄDAMI, mają tupet ci ludzie . Co do aktulnego zakupu, to musiałem zadzwonić do tego sprzedawcy i wręcz prosić go o wysłanie mi tego towaru (spytałem się też w jakim stanie jest ten towar, bo jak nie to go zwrócę żeby potem nie była JAZD), po mojej interwencji - zmienił STATUS na --- opóźniona przesyłka, a miała przez 3 dni Status na - ZAPŁACONO i może dalej by taka była, a tak na marginesie, NIE MAM DOBREGO ZDANIA O POLAKACH (tzn - części naszego spoleczeństwa) ta nacja niczym się nie różni od np-Ukraińców (oczywiście nie pisze tu o wszystkich Ukraińcach) w porownaniu do państw Zachodnich to przodujemy --- w 1. CWANIACTWIE 2. KORUPCJI - ZŁODZIEJSTWIE 3.np-SŁUŻBA ZDROWIA-to porażka 4. HOMOFOBII 5. RASIZMIE i mógłym tak wymieniać, acha i wada Polaków - ZAZDROŚĆ i ZAWIŚĆ i nie są to sporadyczne przypadki, bo ktoś mi zarzuci, ale co ty piszesz ? Na Zachodzie Europy też są np chamscy Niemcy, Belgowie, Holendrzy oczywiście że są - tylko że tam TEGO CHAMSTWA, CWANIACTWA, KOMBINATORSTWA jest tego o wiele, wiele mniej, i tyle w temacie .
@Alan_700 informuję Cię iż wysyłam do sprzedawcy OMBEE link do tego wątku. I żeby była jasność - zrobiłam screeny wszystkich wiadomości jakby Ci przyszło do głowy edytować swoje posty - w internecie nic nie ginie.
W przypadku plam czy dziur to ja zaczynam myśleć o sprzedawcy dopiero po kilku zakupach ale to wynika z lat kupowania tutaj. Byli sprzedawcy, którzy raz, drugi, trzeci wysyłali idealnie, a potem dziura w spodniach czy urwany pasek przy sandałku i później znów wszystko ok. Zgłosiłam wadę, poszło normalnym zwrotem, kasę oddał bez problemu. Zwykłe przeoczenie... Natomiast to co teraz wynika to nawet nie wiadomo jak nazwać. Sklepy, które działały bez problemowo zaczynają robić takie żeczy, że w głowie sie nie mieści. Moim zdaniem to wynika z walki o przetrwanie. Oczywiście w żadnym wypadku tego nie popieram. Sama jak np coś się samo wznowi co na tym portalu bywa oddaje kasę zazwyczaj tego samego dnia, 2-3 to najwyżej jak weekend jest. I oczekiwanie na zwroty, a już szczególnie koniecznosć odpalania dyskusji raz za razem po miesiącu od tego samego sklepu też mnie cieżko wkurza, dlatego przestałam w nich kupować. Ja po prostu przede wszystkim winię tego od kogo te problemy sie zaczęły. A sklepy po prostu omijam rozumiejąc tragiczną sytuację i przede wszystkim przy nowym sklepie zawsze sprawdzam negatywy. Mam gdzieś spamowanie negatywami za Allegro Delivery (biorę Inposta i tyle), za to informacje o np. opóźnionych zwrotach bardzo skutecznie mnie odstręczają od zakupu...
@Alan_700 czas na wysyłkę jeszcze nie minął a Ty już na publicznym forum nazywasz kogoś oszustem? Nie da się anulować zakupu jeśli jest wygenerowana etykieta albo sprzedawca ręcznie zmienił status na "w realizacji". Jest grudzień - wszyscy mają zamówień po kokardę i naprawdę nie ma czasu na odbieranie telefonów. Póki co jedyną osobą która sobie pracuje na problemy z prawem jesteś Ty. Trzeba było czytać te negatywne oceny PRZED zakupem, a nie teraz płakać na forum. Już pominę fakt, że poza 100 negatywami ma prawie 12 tysięcy (!!!) pozytywnych ocen.
Healt Nie ma statusu w REALIZACJI to raz, a zmienił na OPÓŹNIONĄ i to po mojej interwencji, nie mogłem się dodzwonić do tego Sprzedawcy i jak mi odebrał, to go wręcz musiałem prosić żeby mi wysłał ten towar, raz nie zamówiłem ten towar 2-1 dni przed Świętami, ale właśnie 17.12.2025 - więc czasu jest, poza tym OD INNYCH SPRZEDAWCÓW TEŻ ZAKUPIŁEM TOWAR W TYM TYGODNIU, a więc tydzień przed 24 .12. 2025 I TOWARY JUŻ PRZYSZŁY, reszta jest już w DRODZIE i na dziś lub na jutro będę . NIE INTERESUJE MNIE TO ŻE JEST 12.000 POZYTYWÓW, gdybym nie zadzwonił to nadal prawdopodobnie byłby status --- OPŁACONE, teraz po moim telefonie zmieniony został na ---OPÓŹNIONE, a przedewszystkim kobieto chodziłaś ty do szkoły, przecież napisałem że STATUS jest ---OPŁACONA (teraz zmieniono na --- OPÓŻNIONA), rozumiem że są święta, i jest dużo zamówiem, ale na miłośc boską BEZ PRZESADY, zamówiłem towar TYDZIEŃ PRZED, a nie 2 lub 1 dzień przed ŚWIĘTAMI . Także może to ty jesteś PROBLEMEM a nie ja . Także takie twoje TOKSYCZNE porady sobie daruj, a co do OSZUSTWO, to jest to OSZUSTWO jeżeli jak w NEGATYWACH pisali kupujący - Sprzedawca ten wysyła też towary np - dziurawy sweter, fakt są to używane rzeczy, ale SPRZEDAWCA powinien w opisie o danym towarze napisać że sweter jest z dziurami, lub że inny towar jest zepsuty - a tak to jest robienie ludzi w Ch.....ja DOTARŁO, co ty w Adwokata się bawisz tego Sprzedawcy, także wybacz ale twoje toksyczne uwagi są złośliwe i tyle w temacie.