anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Życzenia świąteczne

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

Niech czas wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy i wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności i niech symbol boskiego odrodzenia był i będzie dla nas celem do spełnienia. Wesołych świąt wszystkim forumowiczom i adminom! 🐣

Wiola
oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 Dziękuję, Wiolettko 🙂 I Tobie wszystkiego co najlepsze 🙂 Duuuużo zdrowia. Dla Ciebie i Twojej Rodziny 🙂

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@WREDZIA-W1 

Dziękuję Ci bardzo Uleńko 🙂

Wiola
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

dziękujemy 🙂 i nawzajem zajączku 🐰 🥚 😄

oznacz moderatorów

cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Wioletta2701 W imieniu naszego całego zespołu - serdecznie Ci dziękuję 🙂

Trzymaj się ciepło 🐣😍

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@cloudcloud  Dziękuję bardzo 🙂

Wiola
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@cloudcloud🦎, @nat_not, @_HolaOla_, @msniezek,
wesołych jajkowych świąt dla was też m(ł)odki i Maciusie 😄 😊
i cioci @WREDZIA-W1 i wujkowi @kostas11 i i i.. @__RPM_ 😄
<daje wszystkim po czekojajeczku, mniam mniamiii> 🥚

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@konto zamknięte  Dziękuję kochany Padalcu za jajeczko, ale nie będę. Psują się od tego zęby, a ja,mimo podeszłego wieku mam wszystkie swoje i zamierzam je zabrać ze sobą w Zaświaty 🙂

Ula

Ula
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Wesołych Świąt i mokrego zająca 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@kostas11  Zachodzimy z Patrykiem w głowę co masz wspólnego z Grecją. Zdradź tajemnicę 😄

Ula

Ula
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1 Dziadek z Babcią uciekli z Grecji jak była wojna domowa latach 50 i zostali w Polsce 😉 Mama greczynka ja już mieszaniec 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@kostas11  Aaaa,rozumiem 🙂 Powiedz jak się Dziadkom tu ułożyło. Tęsknią czy tęsknili (nie wiem czy jeszcze żyją) do Grecji?

Ula

Ula
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1 Jak żyli to lataliśmy bo brat dziadka jeszcze żyje w Grecji dał dyla do Niemiec i po wojnie domowej wrócił z powrotem do Grecji a dziadkom było tu dobrze więc zostali, do tej pory odwiedzamy bo mamę ciągnie do rodziny tam jest troszku inne podejście do rodziny 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@kostas11  No i fajnie 🙂 Spokojnych świąt! 🙂

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@kostas11 Zapytam z czystej ciekawości,czy znasz język grecki?

Wiola
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Wioletta2701 pierwsze trzy lata podstawówki chodziłem do szkoły polskiej i greckiej bo takowe działały, znam jakieś podstawy sporo rozumiem, gorzej z pisanie, za małolata olałem to mimo że dziadki, mama, wujkowie biegle mówią i piszą, a teraz człowiek żałuje że się nie uczył i ciężko się zmotywować, a jak zawsze wyjeżdżam mam tłumacza 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@kostas11 

Moja mama ma tak za j. angielskim. W technikum był nauczyciel, który częściej wyjeżdżał do Anglii do krewnych, niż uczył. Kiedy już wrócił opowiadał o tej Anglii, a faktyczna nauka zeszła na drugi plan i już nauki nie kontynuowała, a teraz żałuje, ale od biedy ma mnie, więc jeśli się wyjedzie i trzeba się porozumieć, jestem do usług 😉

Grecki to trudny język, a do tego inny alfabet, więc trzeba dużo się uczyć 😉

Wiola
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

a do tego inny alfabet

czemu inny? 😮 przecież nie czyta się alfa-beta-gamma, tylko abg 😄 jak rosyjski 😛
dla mnie tylko ciekawe są te różnice między np σ a ς, kiedy oba to S 😄
ale wujek daje radę 😄

oznacz moderatorów

Wioletta2701
#14 Krzewiciel#

@konto zamknięte 

Miałam na myśli alfabet, który nie jest alfabetem łacińskim i stąd moje określenie inny 😉

Wiola
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

ja wiem wiem, zawsze łatwiej kiedy juz znasz jakiś alfabet np cyrylicę, wtedy każdy inny (alfabet, nie znaczki) jest do ogarnięcia 🙂 mój kolega zna koreański, a języka nie 😄

oznacz moderatorów