anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Absurdalna procedura wymi

Client:123302344
#1 Nowicjusz

Kupiłem szybę ochronną na telefon, której niestety nie udało mi się prawidłowo zaaplikować. Sprzedający, w ramach uprzejmości, zgodził się na wymianę produktu na nowy egzemplarz. Nie chodzi więc o klasyczny zwrot pieniędzy, tylko o wymianę towaru. Problem polega na tym, że po wybraniu odpowiedniej opcji w Allegro system wymaga ode mnie odesłania poprzedniego produktu. Dostaję również automatyczne informacje, z których wynika, że zwrot środków/wymiana zostanie zrealizowana dopiero po otrzymaniu przesyłki przez sprzedającego. I tutaj pojawia się problem: przedmiot, który mam odesłać, został już praktycznie w całości wykorzystany podczas próby aplikacji. Jest suchy, zdeformowany i nie nadaje się do ponownego użycia. W praktyce jest to po prostu odpad wraz z opakowaniem, a jego ponowne przesyłanie do sprzedającego nie ma żadnego sensu Sprzedający zgodził się na wymianę prywatnie w ramach rozmowy prowadzonej przez Allegro, natomiast system Allegro wymusza przejście przez procedurę, która zakłada fizyczny zwrot produktu. Czy naprawdę nie ma możliwości, aby w takich sytuacjach sprzedający mógł zaakceptować wymianę bez konieczności odsyłania bezwartościowego, zużytego produktu? Rozumiem konieczność zwrotu towaru w przypadku produktów, które faktycznie można ponownie wykorzystać lub sprzedać. Tutaj jednak chodzi o szybę ochronną, która po nieudanej aplikacji jest odpadem.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0