anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie opłata

0wojtas
#1 Nowicjusz

Hej.

Wystawiłem (kup teraz) telefon na allegro lokalnie z wyborem dostawy: paczkomat i odbiór osobisty. 

Użytkownik zakupił ten telefon z opcją odbiór osobisty i płatność przy odbiorze (allegro naliczyło mi opłaty za transakcję - do której nie doszło!)

Niestety ten użytkownik to zwykły oszust. Po kilku próbach kontaktu z nim - brak odpowiedzi. Zdecydowałem się zgłosić zaistniałą sytuacje na allegro aby otrzymać wsparcie:

Od allegro otrzymałem informację aby wyznaczyć ostateczny termin na odbiór towaru - tak zrobiłem (ponownie zero reakcje od kupującego).

Napisałem do allegro aby zweryfikowali to konto - dokonali weryfikacji i nie stwierdzili naruszeń bezpieczeństwa.

Otrzymałem informację: "Jeśli kupujący nie podejmie kontaktu, wówczas po tym terminie ponownie stanie się Pan właścicielem towaru i będzie Pan mógł ponownie wystawić go na sprzedaż" - więc niby ok, ale i tak musze zapłacić za tą "transakcję".

Czyli nic nie sprzedałem, musze zapłacić i ponownie mogę wystawić do sprzedaż ten telefon - czy ktoś miał taką sytuację i jak można wnioskować o anulację naliczonych opłat?

Uważajcie na pułapkę, którą otwiera allegro - wystarczy, że w Waszym ogłoszeniu będzie opcja płatność przy odbiorze, kupujący nie pojawi się, a będziecie musieli zapłacić koszty transakcji.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@0wojtas tak jak chcesz udostępniać odbiór osobisty to tylko z opcją przedpłata tak samo inne opcje transportu..

oznacz moderatorów