Zamówiłem towar poprzez allegro smart.
Allegro samoistnie ustawiło adres wysyłki do paczkomatu do miejscowości podobnie brzmiącej ale oddalonej około 100km od mojego miasta. Mam tam na rowerze jechać i odebrać paczkę?
Czy allegro nie potrafi ustalić odpowiednio adresu kupującego po kodzie pocztowym?
Głupie allegro!!!!!!!!!!!!!
Przecież to kupujący zatwierdza zamówienie (towar, adres, nr tel itd) więc pretensje do samego siebie.. ? To że mieszkasz w np Warszawie to nie znaczy że np za 2 dni nie będziesz w Gdańsku i tam sobie życzysz odebrać przesyłkę. Najbardziej ogranicza wąski umysł.
Allegro niczego samo nie ustawia. Musiałeś sam źle wybrać paczkomat (właśnie po samej nazwie miejscowości, a nie np. po kodzie pocztowym). Do sprzedawcy też nie możesz mieć pretensji bo jemu dane zaciągają się automatycznie w menadżerze paczek, CHYBA, że był problem z wybranym przez Ciebie paczkomatem (zdarza się, że go nie ma na liście ani na mapie, jakby chwilowo nie było z nim łączności) i sprzedawca "z palca" wybrał inny. No, ale to już możesz sobie zweryfikować jak zerkniesz na swój formularz dostawy, który wypełniłeś i który na pewno masz na mailu.
@symeon11 Nie sprawdziłeś danych przed akceptacją a szkoda !
na jakim rowerze?
można pieszo
w pielgrzymce
balonem
konno
lub autobusem widmo z pks-ów co je ratuje dobra zmiana
a wycieczkę za granicę tylko tutaj
a do Paryża jeżdżę tutaj
No i znowu to samo.
Teraz jestem pewien że to allegro wysyła błędne dane. Po wskazaniu punktu odbioru, zapłaciłem za towar i po zapłacie okazało się że wyznaczony punkt jest całkowicie inny niż wskazałem.
W momencie wysyłania danych, jest popełniany jakiś błąd. Jestem tego pewny na 100%.
Na allegro jestem od 16 lat. Kupiłem setki produktów wysyłane na adres punktu odbioru. Nigdy nie miałem żadnych problemów z odbiorem, dopiero ostatnio zaczęły się cyrki.
@symeon11 Potwierdzam. Danymi do paczkomatów dysponuje Allegro, bo Inpost nie ma nic do tego, nie ma nawet danych osobowych kupującego.
Miałem podobny przypadek, kiedyś w moim paczkomacie był jakiś remont - konserwacja więc allegro ochoczo zadysponowało mi wysyłkę do Krakowa, czyli około 300 km od miejsca zamieszkania, dlatego że kilka lat wstecz byłem tam i miałem tam jedną wysyłkę. Oczywiście nawet paczkomat się zgadzał. Dobrze że zauważyłem przed wysyłką, anulowałem zakup no i ponowny zakup już dopilnowałem.
Napisałem do Allegro i podobno wykasowali mi ten krakowski adres z moich danych, przekonam się może kiedyś jeśli zapomnę i znowu Allegro podstawi mi adres paczkomatu, może tym razem na Berdyczów. Samemu wykasować tego się nie da.
Tobie proponuję również kontakt z Allegro, https://allegro.pl/pomoc/kontakt może to pomoże.
Natomiast pisanie tutaj o takich problemach nie ma zupełnie sensu, tutaj piszą tylko allegrowi frustraci, handel im nie idzie, więc usiłują zabłyszczeć pozorną inteligencją, i pochwalić się gdzie to jeżdżą i jak to jeżdżą palcem po mapie.
Pozdrawiam