Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłem towar poprzez allegro smart.
Allegro samoistnie ustawiło adres wysyłki do paczkomatu do miejscowości podobnie brzmiącej ale oddalonej około 100km od mojego miasta. Mam tam na rowerze jechać i odebrać paczkę?
Czy allegro nie potrafi ustalić odpowiednio adresu kupującego po kodzie pocztowym?
Głupie allegro!!!!!!!!!!!!!
Przecież to kupujący zatwierdza zamówienie (towar, adres, nr tel itd) więc pretensje do samego siebie.. ? To że mieszkasz w np Warszawie to nie znaczy że np za 2 dni nie będziesz w Gdańsku i tam sobie życzysz odebrać przesyłkę. Najbardziej ogranicza wąski umysł.
Allegro niczego samo nie ustawia. Musiałeś sam źle wybrać paczkomat (właśnie po samej nazwie miejscowości, a nie np. po kodzie pocztowym). Do sprzedawcy też nie możesz mieć pretensji bo jemu dane zaciągają się automatycznie w menadżerze paczek, CHYBA, że był problem z wybranym przez Ciebie paczkomatem (zdarza się, że go nie ma na liście ani na mapie, jakby chwilowo nie było z nim łączności) i sprzedawca "z palca" wybrał inny. No, ale to już możesz sobie zweryfikować jak zerkniesz na swój formularz dostawy, który wypełniłeś i który na pewno masz na mailu.
@symeon11 Nie sprawdziłeś danych przed akceptacją a szkoda !
na jakim rowerze?
można pieszo
w pielgrzymce
balonem
konno
lub autobusem widmo z pks-ów co je ratuje dobra zmiana
a wycieczkę za granicę tylko tutaj
a do Paryża jeżdżę tutaj
No i znowu to samo.
Teraz jestem pewien że to allegro wysyła błędne dane. Po wskazaniu punktu odbioru, zapłaciłem za towar i po zapłacie okazało się że wyznaczony punkt jest całkowicie inny niż wskazałem.
W momencie wysyłania danych, jest popełniany jakiś błąd. Jestem tego pewny na 100%.
Na allegro jestem od 16 lat. Kupiłem setki produktów wysyłane na adres punktu odbioru. Nigdy nie miałem żadnych problemów z odbiorem, dopiero ostatnio zaczęły się cyrki.
@symeon11 Potwierdzam. Danymi do paczkomatów dysponuje Allegro, bo Inpost nie ma nic do tego, nie ma nawet danych osobowych kupującego.
Miałem podobny przypadek, kiedyś w moim paczkomacie był jakiś remont - konserwacja więc allegro ochoczo zadysponowało mi wysyłkę do Krakowa, czyli około 300 km od miejsca zamieszkania, dlatego że kilka lat wstecz byłem tam i miałem tam jedną wysyłkę. Oczywiście nawet paczkomat się zgadzał. Dobrze że zauważyłem przed wysyłką, anulowałem zakup no i ponowny zakup już dopilnowałem.
Napisałem do Allegro i podobno wykasowali mi ten krakowski adres z moich danych, przekonam się może kiedyś jeśli zapomnę i znowu Allegro podstawi mi adres paczkomatu, może tym razem na Berdyczów. Samemu wykasować tego się nie da.
Tobie proponuję również kontakt z Allegro, https://allegro.pl/pomoc/kontakt może to pomoże.
Natomiast pisanie tutaj o takich problemach nie ma zupełnie sensu, tutaj piszą tylko allegrowi frustraci, handel im nie idzie, więc usiłują zabłyszczeć pozorną inteligencją, i pochwalić się gdzie to jeżdżą i jak to jeżdżą palcem po mapie.
Pozdrawiam