Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej mam pytanie, nie mogę skontaktować się ze sprzedającym w sprawie reklamacji zgłosiłam do Allegro ochrony kupujących i napisali e-mail że muszę iść na policję co w takiej sprawie mam zrobić aby nie musieć iść na tą policję ?
Trzeba było od oszustów i złodziei nie wyzywać teraz to juz w systemie jest że masz iść na policję i bez zgłoszenia nie będzie protecta a za fałszywe zgłoszenie grozi odpowiedzialność karna do 5 tys zł grzywny i nawet pozbawienie wolności
Nie wyzywałam w żaden sposób. Zresztą kogo miałabym wyzywać jak sprzedawca nawet nie odpowiadał na reklamacje przez cały okres zgłoszenia
@Client:64868212 no przecież masz wszystkie dane sprzedającego, to zadzwoń, albo napisz e-mail, ale jak nie odpowiada w dyskusji, to raczej wątpię, aby chciał się z Tobą kontaktować
@Client:64868212 jeżeli taki warunek został przedstawiony w korespondencji, to nie ma możliwości jego ominięcia, jeżeli chcesz, żeby wniosek został rozpatrzony. Zachęcam więc do zgłoszenia sprawy na policji.
a ja nie zachęcam
zgłoszenia sprawy na policji, bo co tak na prawdę możesz zgłosić?
art 286kk
@az1rael piesze o tym
Art. 238. [Fałszywe zawiadomienie o przestępstwie]
Kto zawiadamia o przestępstwie, lub o przestępstwie skarbowym organ powołany do ścigania wiedząc, że przestępstwa nie popełniono,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
a teraz przeczytaj ze zrozumieniem sobie analizę prawną