anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ogranicza prawa konsumenta - gdzie to zgłosić

jarokuk
#7 Wielbiciel

Witam, zakupiłem wiertnicę, po 3 godzinach pracy przestała pracować, przelezała w garazu pół roku bo o niej zapomniałem.... właczyłem dyskusję, dzial allegro zamknął ja po raz pierwszy bo w ciagu 24-48 h nie odpowiedziałem, odwiesiłem dyskusję, czekałem na reakcje sprzedajacego , wyjechałem na krótki urlop, wracam a tu ok 13.00 po 4 dniach braku podania przeze mnie adresu zamknieto dyskusje bez mozliwosci na nic. Dla mnie to skandal, łamanie polskiego prawa. Dlatego mam pytanie gdzie moge zgłosić sprawe do UOKiK ? Bo tez chyba do sądu bo kwata przekracza 500 zł ...

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jakbyś zgłosił usterkę od razu to pewnie nie było by problemu . Dyskusja to tylko wymysł allegro ,poczekaj aż sprzedawca wróci i spróbujcie polubownie rozwiązać sprawę.

oznacz moderatorów

jarokuk
#7 Wielbiciel

Masz rację. Nie wiem jak wróci bo allegro zamknęło dyskusję .... 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@jarokuk Możesz ponownie otworzyć dyskusję, lub skontaktować się ze sprzedającym w Centrum wiadomości. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jarokuk
#7 Wielbiciel

Szanowna Pani, Jeszcze raz napiszę.

1. Dlaczego zamknieto dyskusje? Jaki pkt regulaminu na to pozwala, gdzie nie została sprawa reklamacji przez Allegro zrealizowana ?

2. Rozpoczęta dyskusja była dwukrotnie, dwukrotnie bez załatwienia wg mnie sprawy w sposób satysfakcjonujący, ponieważ kupujacy zwlekał z przyjeciem towaru wymyslajac dziwne pytania , pt. jaka mieszanka - co jest niezgodne z prawami konsumenta i regulaminem Allegro.

3. Aby rozpocząć dyskusje musze wskazać produkt, niestety nie ma go na liście, wiec utrudniacie ponownie skuteczne i szybkie złozenie reklamacji.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Ty zapomniałeś a winni wszyscy wokoło 

oznacz moderatorów

jarokuk
#7 Wielbiciel

w twoim przypadku mowa jest srebrem a milczeniem złotem ....

oznacz moderatorów