Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam taki problem. Kupiłem dwie maseczki na allegro. Sprzedajacy przez ponad 2 tygodnie nie potrafił ich wysłać dodatkowo brak kontaktu z nim.
Kiedy skierowałem sprawe do allegro, te w nieskończność przeciągało procedure rozwiązania problemu.
Od początku prosiłem o zwrot poniesionych kosztów, bo maseczki są już dla mnie zbędne.
I teraz uwaga. Sprzedawca wysłał je dzisiaj a allegro jakby gdyby nic udaje, że nie zwracałem się o zwrot pieniędzy.
Czy jest szansa aby coś z tym zrobić?
A odstąpiłeś od umowy ? zgodnie z ustawa ? allegro to portal dla sprzedawców nie są strona w transakcji 😞 Pomagają ale nie zawsze im to wychodzi za dużo kupujących rozpoczyna spory bez sensu i się nie wyrabiają ;(
Było po kilku dniach odstąpić od umowy bez podania przyczyny i buło by po sprawie a tak gatka szmatka i po ptokach 😉
Allegro to portal dla sprzedawców, serio? A dla kupujących nie? Dlaczego ma odstępować bez podania przyczyny? Nie było przyczyny?
ustawa konsumencka opisuje wyraźnie takie sytuacje
wystarczyło by w sposób jednoznaczny odstąpić od umowy np: bez podania przyczyny lub
wyznaczyć termin dostawy Kupującemu i odstąpić od umowy
formularz zwrotu na allegro służy do zwrotu towaru (poinformowania o tym sprzedawcy)
ale musi on wiedzieć a nie domyślać się o co chodzi Kupującemu
18.04 Wybrałem zwrot towaru. Przesyłke sprzedający wysłał dzisiaj...
W takim razie nie odbieraj przesyłki, wysłał ją na własne ryzyko po odstąpieniu od umowy. Domagaj się zwrotu całej wpłaty.
@Pattu91 w jaki sposób chciałeś zwrócić towar, którego nie otrzymałeś?
Trzeba było wyznaczyć sprzedawcy dodatkowy termin wydania maseczek, na przykład 1 dzień po terminie podanym w ofercie, a potem odstąpić od umowy nie bez podania przyczyny, tylko ze względu na niedotrzymanie terminu realizacji. W takiej sytuacji sprzedawca ma obowiązek zwrócić wpłatę niezwłocznie i pracownik Allegro powinien o tym wiedzieć. Po takim odstąpieniu nie masz już obowiązku odbierać przesyłki.
Jeszcze teraz możesz to zrobić, powołaj się na art. 5431 Kodeksu cywilnego.
Może dla tej aukcji oferta miała dłuższy termin dostawy i dlatego Allegro uznało poparcie dla sprzedawcy
Data dostawy miała być wyznaczona na przed świętami. Czytałem opinie o sprzedajacym ma:
497 pozytywów
340 negatywów z czego 90% to jest to skarga na brak wysyłki lub mocne opóźnienie w wysyłce.