anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Pocztex, Allegro kurier- nie polecam

Anek_2005
#7 Wielbiciel

Z całego serca nie polecam korzystania z Allegro Pocztex. 

2 przesyłki zamówione w różnych terminach z dostawą kurier Allegro Pocztex na adres firmowy (żeby łatwo można było odebrać). Pierwsza wizyta kuriera po 20- tej (nikogo w firmie nie było, informacja o tym, że spróbuje dostarczyć w kolejnym dniu). Na drugi dzień dostawa również po godzinach zamknięcia firmy. Awizo, do odbioru na poczcie 4 km dalej, mimo, że w okolicy bliższej są co najmniej 2 poczty. Na pytanie dlaczego akurat tamta poczta, bo tak mi narzucili:(

Druga przesyłka: telefon od kuriera: bo ja ma dla Pani przesyłkę ale nie przyjadę, bo to nie mój rejon, nie wiem jak tam dojechać, na dodatek remonty, mogę Pani podrzucić do domu (okazało się, że to jeszcze bardziej nie jego rejon) albo awizować. Dobra awizuj Pan. 

Nie mam pretensji do kuriera, człowiek się starał miał chęci, rozumiem kwestię, że dla kilku złotych jazda z jednego końca Krakowa do drugiego z jedną paczką nie ma sensu, też ma dom, dzieci chce iść do domu. 

Nie rozumiem poczty polskiej i współpracy Allegro z nią. Dlaczego wrzucają kurierom paczki z innego rejonu, firma nie mieści się na jakimś pustkowiu (3 km od rynku), dlaczego podając adres firmowy dostawa w godzinach standardowych 8-16 nie jest możliwa, rozumiem gdyby to był adres domowy, pustkowie, czy mała wieś na końcu świata. Jutro pewnie się okaże, że paczka przesyłki nie wyda, bo jest adres firmowy. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Anek_2005 podaj proszę numery tych przesyłek. Zweryfikujemy sytuację z przewoźnikiem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Anek_2005
#7 Wielbiciel

PX7333869452 oraz PX7333869695

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Anek_2005 dzięki! Prekazałam już prośbę o weryfikację i kontakt z przewoźnikiem. Wrócimy do Ciebie z informacją w korespondencji 57152122

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów