Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tak minimum buteleczkę na 10 aukcji, jako rekompensata i nagroda za wykopaliska.
Trzeba w allegro ostro się nagimnastykować, aby umiejętnie umijać burdello, jakie ludzie tu stworzyli.
Kiedyś ujadałam, że źle mi w dziale z telewizorami i smartfonami, bo cięzko sprzedającemu wcisnąć opcję USZKODZONE gdy ekran potłuczony. A dzisiaj nie będę już nic ujadać, i tak nie da się tego sprzątnąć ... he he
Ludzie, na Boga. Ja tego nie rozumiem, celowe to?
Chodzi o marnowanie ludzkiego czasu życiowego!
Wykopać używanego laptopa bez wad bardzo graniczy z cudem tak mocno, jak i wprowadzenie przez Allegro robota, który po przebadaniu opisu aukcji sam wrzuciłby aukcję w dział uszkodzone.
Laptop sprawny ale "tylko zbity ekran"...
Laptop sprawny ale "tylko jednego slotu na RAM nie wykrywa"
Gdby człowiek uparł się zaraportować niezgodność opisu z parametrami każdej takiej aukcji, na jedną przypada minimum 20 sekund... to musiałby poświęcić około 25.000.000 sekund co przekłada się na jakieś 416666 minut co daje równowartość 6944 godzin z hakiem ... a po kolejnym podzieleniu wyjdzie nam 289 pełnych dni ... i gdy przyjmiemy że poświęcimy na raportowanie 2 godziny dziennie ... wyjdzie nam 9 i pół roku he,he. Serio...
więc błagam, nie mówicie że trzeba raportować...
Ja nie raportuje i nie kupuje tzn. kupuje ale w innym miejscu.
Na allegro były kiedyś fajne podzespoły elektroniczne ale obecnie nikt tego nie sprzedaje bo się boją POK. Dlatego powstała dla tych sprzedawców specjalna giełda, kto potrzebuje ten znajdzie.
@piimaa gdy widzisz takie oferty to korzystaj proszę z przycisku "zgłoś naruszenie zasad". Zajmuje to chwilę, a odpowiedni zespół weryfikuje każde zgłoszenie.
Zgłoszenie zajmuje tylko chwilę i to się zgadza ale ta weryfikacja to już nie tak szybko ,czasem cierpliwość szybciej się kończy niż ktoś zajmie stanowisko.
Produkturyzacja Allegro w pełnej krasie i akcji. Teraz to odkryłeś ? Pamiętam Cię. Ładnie donosiłeś do moderatorów tutaj i zgłaszałeś sporo aukcji. No to teraz , masz to co masz , i zabawne , siedzisz zdziwony 😉 LOL
Niewiarygodne... 😉
Sporo ludzi by chętnie sprzęt wystawiło, opisało go uczciwie i sprzedało ale nie moga bo niestety zostali wtłoczeni w wypełnianie tabelek...I Allegro już na to nie pozwala.
Zresztą, sam
Gdybyś mnie pamiętał, wiedziałbyś że ja to "ona"...
@eightbitclone2 Ale parametr Stan jest niezależny od produktyzacji. Jeżeli ktoś wystawia uszkodzony przedmiot jako Nowy, to jest to po prostu mylące. Nieważne, co sobie wyklepie w opisie czy gdzieś tam w zdjęciach. Nie ma wytłumaczenia dla takich sytuacji, no człowieku.
Przedmiot kupiony w sklepie, przyniesiony do domu i użyty choćby raz (przez klienta końcowego) nie jest już przedmiotem nowym. Nowy, jest wtedy, gdy to TY (kupujący po raz pierwszy) otwiera plombę na pudełku w chwili zakupu. Nie dotyczy to dużych sklepów, w których w celu prezentacji produktu trzeba to pudełko otworzyć i sprzęt uruchomić, pokazać, zaprezentować. Tu trzeba oko przymknąć ale... jak nazwać laptopa (który swoją premierę miał w roku 2016, fakt, wygląda jak nowy i jest takim wpisem OZNACZONY) nowym?
Gdzie są oryginalne broszurki, książeczki producenta, instrukcje, choćby czysta karta gwarancyjna, folie, pudełko i inne? No gdzie to sie podziało? I taki WYCZYSZCZONY produkt poskładany z super wyglądających pokryw matrycy, palmrestów ... jest nowy?????
Brak zasilacz, brak baterii, brak pudełka i innych ale produkt NOWY?
Wiecie jak to działa na człwieka, który sobie w wyrze przegląda na małym ekraniku oferty, i każdą musi od dechy do dechy przeczytać, a noż, domazali coś maczkiem gdzieś w opisie?
Allegro, włądze allegro, jeśli myślą że przymykanie oka na te **piiip**olinikus to sposób na kasę - ostro się myli - bo... 80% nerwusów odpuści poszukiwania już po jednym wieczorku, serio.
Dzisiaj, oglądałam NOWEGO laptopa, wystawiony jako NOWY ... a na miejscu okazało się że dysk ma nabit 904 godziny pracy. Jaki nowy? Oczywiście, gwarancja producenta nie istnieje i jest tylko 12 miesięcy ze sklepu (powiedzmy wprost, komisu). Przecież oznaczenie tego sprzętu frazą NOWY to jawne przestępstwo, prawda?
Jest to oszustwo!
Dlaczego o to walczę?
Bo sprzęt sklepowy nie jest plombowany!!!
Można na legalu iść do jakiegoś "X coś tam", odebrać zamówiony przez neta sprzęt, przynieść do domu, podmienić RAM, podmienić płytę na identyczną lecz z wadam, moż na na legalu podmienić matrycę i oddać sprzęt nazad do sklepu.
Zwaracałam w taki sposób laptopa już 3 razy, miał być nowy a gwarancja producenta mówiła że trwa już od 4 miesięcy a dyski miały nahulane kilkadziesiąt godzin pracy!
Nowe znaczy nowe!!!!
Wtedy, po moim zwrocie (a pan w sklepie włączył laptopa, sprawdził czy parametry się zgadzają, sprawdził osprzęt, sprawdził czy nie ma wad fizycznych (widocznych rys itp.) i po 2 minutach wyjął kasę i oddał.
I co?
Bez problemu wpakuję tam uszkodzone bebechy i zwrócę, potem BUBLA nabędzie ktoś inny, z outletu jako ... NOWY, po zwrocie.
A ile laptopów oznaczonych jako NOWE jest ze zwrotu?
Setki tysięcy!
Ludzie, 65% dostawców NOWEGO używanego sprzętu na Allegro to Centrum Serwisowe S.A. pod Warszawką.
Nowe, oznacza że nigdy nie było w serwisie, nigdy tego nikt nie używał, jest pełna niezarejestrowana jeszcze gwarancja producenta. Bez niespodzianek i podobnych.