anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro protect - działa, czy to oszustwo systemu allegro ?

ziziok
#8 Zapaleniec#

Od długiego czasu kupuje naprawdę dużo przez allegro, w ostatnim roku wydałem przez allegro około 117.000 złotych w około 230 transakcjach. I wszystko szło dobrze dopóki nie otrzymałem uszkodzonego telewizora. I tutaj zaczęły się schody - sprzedający nawet nie odebrał przesyłki, system allegro wysyła różne przypadkowe informacje nie związane z transakcją , jedynie żywy człowiek odpisuje, że allegro protect nie działa i żadnych pieniędzy nie dostanę.

Czy ktoś dostał pieniądze w ramach tego programu, czy tylko ja nie mam szczęścia ? Proszę o informacje.

Tak przy okazji po tym, jak zostałem oszukany przez allegro, zacząłem kupować produkty bezpośrednio od sprzedających, i okazało się, że 8 transakcjach na różnicy cen przy tych samych produktach, ale kupionych bezpośrednio od sprzedających zaoszczędziłem już więcej, aniżeli dostałbym w ramach tego programu, czy iini też zauważyli, że te same towary sprzedający są w stanie sprzedać dużo taniej ??? 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

az1rael
#21 Demiurg#

@panwszystkich od załatwiania takich rzeczy masz na allegro dyskusję, a w niej masz przedstawić dowody na potwierdzenie swoich twierdzeń. Skoro allegro nie przyznało ci racji i nie wypłaciło protecta tzn że musiałeś przedstawić dowody wyjątkowo słabe, bo papier od producenta potwierdzający to ze towar jest używany sprzedawcę by pogrążył. Allegro jest bardzo pro konsumenckie prawie się nie zdarza by nie wypłacili protect nawet na swój koszt

oznacz moderatorów

panwszystkich
#7 Wielbiciel#

To są słabe dowody?

Screenshot 2024-07-11 at 18.42.26.png

Screenshot 2024-07-11 at 18.52.20.png

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

skoro przy produkcji nadaje się nr seryjny to jak sprzęt odnowiony ma mieć inny numer z literką B?

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@panwszystkich Nie dostałeś wypłaty z Allegro Protect na własne życzenie, więc do kogo te pretensje? Kilka uwag:

1. Komentarze czyta się przed zakupem, a nie po zakupie. One mają pomóc nam podjąć decyzję, czy robimy zakup czy stawiamy na ryzyko.

2. Żeby otrzymać zwrot pieniędzy, trzeba przynajmniej wysłać towar (szczegóły w ustawie). Tworzenie "własnego prawa", że ja czekam na pieniądze, a później zwrócę towar to podchodzi pod próbę wyłudzenia.. I w tym momencie zyskujesz wiarygodność na poziomie Pana Wojtka...

3. Ustanowiłeś własne reguły transakcji, opierasz się na komentarzach nie dotyczących twojej transakcji... Po co? Chciałeś pieniądze z AP oraz zatrzymać odkurzacz? 

4. Są pewne zasady postępowania i należy się ich trzymać. Zacząłeś niepotrzebnie kombinować. Chcesz skorzystać z prawa do ochrony, to zastosuj się do reguł programu ochrony.

komis-bell
#21 Demiurg#

@panwszystkich Odesłałbyś sprzęt to dostałbyś zwrot - jeśli nie od sprzedającego to od AP. 

oznacz moderatorów

Client:39395369
#7 Wielbiciel#

Działa. Dostałam pieniądze dzień po złożeniu wniosku,bo dyskusja to było odbijanie piłeczki. Obsługa Allegro, którą prosiłam o pomoc w końcu sama zasugerowała mi skorzystanie z tej opcji, nawet nie miałam pojęcia,że coś takiego jest.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Ja zauważyłem, że poza allegro prawie zawsze jest drożej. Przy niewielkich zakupach do kwoty 45-50 zł. zawsze jest i będzie na allegro taniej, bo żaden sklep nie oferuje wysyłki gratis przy takiej kwocie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@vonNogay Jest jedno miejsce (też na literę A) w którym o wiele bardziej opłaca się zamawiać tańsze (i nie tylko tańsze) towary - oczywiście nie zawsze ale w wielu przypadkach da się naprawdę sporo zaoszczędzić.

Zerknąłem właśnie na zamówienia z ostatniego roku i na Allegro jest średnio dwa razy drożej.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@komis-bell a to prawda, znam osoby, które tylko tam nałogowo kupują 🙂

oznacz moderatorów