anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro protect

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

Witam, minął termin na zwrot środków z tytułu reklamacji. Zgłosiłam to do allegro protect, otrzymałam informację pozytywną, jednak przyznana kwota zwrotu to 700 zł, spór toczy się o kwotę ponad 1400 zł. Co mam zrobić w tej sytuacji? Dlaczego mam ponieść konsekwencje wadliwego przedmiotu jaki zakupiłam, i mimo tego że odesłałam go sprzedawcy, zostanie mi zwrócona tylko połowa środków.

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

LEW433
#21 Demiurg#

Dziwna sytuacja, ponieważ w większości przypadków jest tak ze po opłaceniu z AP  to Allegro jest tym co dysponuje towarem, a tu wypacają Ci cześć,a pytałeś Allegro co masz zrobić skoro towar jest u sprzedającego?

oznacz moderatorów

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

Toczy się dyskusja od kilkunastu dni, Oni są na bieżąco. Sprzedający ma u siebie lampy, nie uznaje reklamacji, allegro oferuje 700zl z protect, i nie wymaga od sprzedającego zwrotu tej kwoty. 🤔 Nie wiem jak to rozumieć. O tyle dobrze że ponownie rozpatrują wniosek. Ale ewidentnie coś jest nie tak jak powinno.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Skoro parują to nie nadają się do użytku, po co komu takie lampy!

oznacz moderatorów

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

Szanowni Państwo . Szczelność lamp została sprawdzona przez naszego dystrybutora przez wykwalifikowanego pracownika tej firmy zajmującego się tylko i wyłącznie podobnymi problemami .Podczas testów nie stwierdzono nieszczelności lamp. W drodze wyjątku nasza firma pokryje pozostałą część poniesionych kosztów . Po otrzymaniu środków proszę o zakończenie dyskusji.

😏

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

CZYLI SPRZEDAJACY MA LAMPY I POŁOWE KASY, @Izabelas1991  czy przeżyjesz to? 😀

oznacz moderatorów

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

Będzie ciężko

oznacz moderatorów

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

To że stajesz po stronie nieuczciwych sprzedawców to już wiemy 😉 Cóż ja pieniądze odzyskałam reszta mnie nie obchodzi, dziękuję dobranoc 😏

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Izabelas1991 właśnie na tym polega Allegro Protect, chodzi o to aby klient był zadowolony, więc tak jak napisałaś , dostałaś kasę i reszta Cię nie obchodzi i tak to ma działać

oznacz moderatorów

Izabelas1991
#9 Pomysłodawca#

Taki mądrala widzę. Nie, nie chcę mieć lamp i pieniędzy, chce zrozumieć podejście allegro do sprzedawców nie uznających reklamacji, za których to sprzedawców allegro zwraca środki pieniężne, na obecną chwilę połowę środków, i nie wymaga zwrotu tych pieniędzy przez sprzedającego. Jaka jest w tym logika według Ciebie?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Tego allegro nie powie, bo to ich sprawa, procedury ich program.

oznacz moderatorów