anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGRO SP. ZO.O. wprowadza w błąd kupujących, wymyśla przepisy i nie odpowiada na temat w dyskusji

comi1996
#7 Wielbiciel

Dzień doby, jakiś czas temu - ok listopad 2023 zakupiłem produkt w sklepie Allegro, omyłkowo przy zakupie na firmę został wprowadzony błędny nip firmy (dwie ostatnie cyfry) , odesłałem notę korygującą listownie a sklep Allegro stwierdził po kilku ! (w kwietniu 2024) miesiącach że nie może jaj zaakceptować podał art.106b ust 5-7 ustawy o VAT. Tu wymyśla przepisy nieistniejące, ponieważ: Pomimo błędnego numeru NIP na fakturze przedsiębiorca nadal zachowuje prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego od dokonanych zakupów. Zgodnie z przepisami pomyłka w numerze NIP stanowi błąd mniejszej wagi, który może zostać skorygowany poprzez wystawienie noty korygującej lub faktury korygującej dane formalne. NP. Założyłem dyskusję prawie tydzień temu, pracownik cały czas mataczy ... w kółko wypisuje: "jak wspomnieliśmy, jak otrzymamy informację z działu finansowego" " W razie dodatkowych pytań, proszę o wiadomość." "Nadal oczekujemy odpowiedzi z działu Finansowego" " Jak tylko otrzymam nowe informacje w sprawie, wrócę do Pana w kolejnej wiadomości. " i tak codziennie, allegro POMOC też nie działa, pisali że do poniedziałku będzie informacja i niestety nic, nie odzywają się. CZY są równi i równiejsi ? podobno: Sprzedający ma obowiązek udzielenia odpowiedzi i złożenia wyczerpujących wyjaśnień w Dyskusji w ciągu 24 godzin od skierowania zarzutów przez Kupującego, z zastrzeżeniem, że czas ten nie biegnie w soboty, niedziele i pozostałe dni ustawowo wolne od pracy według prawa właściwego dla kraju rejestracji albo miejsca ...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

CZY są równi i równiejsi a masz wątpliwości?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Sprawdź sobie w necie niezależne opinie o allegro. Wszystko co robią ma mniej więcej tę samą jakość. Od wyjaśniania problemów w ich sklepie, przez allegro ona, po każdą najdrobniejszą zmianę w tym serwisie. Normalny sprzedający już pewnie dawno by za to blokadę albo kasę do oddania projectowi wyłapał... To chyba jedyna rzecz gdzie swoich baboli na innych zrzucić nie dają rady...

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Raz, przypadkowo zrobiłam zakupy w sklepie Allegro.

Kupowałam 2 produkty. Na jeden potrzebowałam fakturę na fundację, na drugi paragon.

NIEDASIE, wg Allegro to jest niezgodne z prawem (!!!). Teraz starannie ten sklep omijam choćby mieli coś najtańsze we wszechświecie i wysyłka wczoraj.

oznacz moderatorów