anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro zawiesza konta za wystawianie negatywnych opinii sklepom

klickeros
#8 Zapaleniec#

mogę wam to już napisać oficjalnie, szukali pretekstu do zawieszenia mojego konta i znaleźli, wulgarny wpis sprzed 4 miesięcy... a wszystko przez wystawianie negatywnych ocen tym, którzy na to zasługiwali, allegro to zorganizowany system oszustwa polegający na związaniu was tylko u jednego źródła zakupu, jednak, jeżeli ich algorytm wskaże, że wasze zakupy VS wasze negatywne oceny - powodują ich straty to zawieszą wam konto, zgłoszę to do UOKiKu jako nieuczciwe praktyki konsumenckie, jestem dziennikarzem więc także udokumentuję to w oparciu o chronologię zdarzeń 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg#

@klickeros możesz rozwinąć temat bo nie kumam 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

klickeros
#8 Zapaleniec#
to proste, nie wystawiaj negatywnych ocen to Ci algorytm nie zawiesi konta, jeżeli algorytm stwierdzi, że dalsza twoja obecność powoduje straty dla biznesu to adios
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Mocne stwierdzenie, dowody?

oznacz moderatorów

klickeros
#8 Zapaleniec#
mam dowody, podstawowy to szukanie pretekstu, znaleźli że 4 miesiące temu nazwałem sprzedawcę chamem bo zwracał się do mnie słowami, że olałem temat, jemu konta nie zawiesili
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Kołomyja, sprzedawcy narzekają że im się wystawia negatywy albo że nie wystawia, kupujący zawieszani za wystawanie komentarzy negatywnych, zgodnie z subiektywną oceną????

oznacz moderatorów

klickeros
#8 Zapaleniec#
kupiłem używany odkurzacz typu rumba z lombardu na aplikację, przysłali, nie działał, nawet przycisk resetowania nie ustawiał fabrycznych nastawów, z aplikacją 2 sekundy i zwis, bez aplikacji też po chwili wyje na czerwono dioda, odesłałem, sprzedawca wystawia go ponownie i twierdzi, że jest w 100% sprawny, wystawiam negatywa aby inni się nie nabrali, algorytm stwierdza, że to już o jeden negatyw za daleko i po godzinie zawieszają mi konto, że 4 miesiące temu nazwałem innego sprzedawcę chamem
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ja używane rzeczy kupuje tylko takie, które odbieram osobiście. Nie wiem czy dobra zasada ale nie zrobiłem wtopy.

oznacz moderatorów

klickeros
#8 Zapaleniec#

wystawianie ponownie sprzętów uszkodzonych jako w pełni sprawne, jak widać jest tolerowane przez allegro ale opisywanie tego w ocenach jak widać już nie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Negatyw słuszny, ale nad każdym ogłoszeniem Allegro nie panuje, chociaż nie reaguje na zgłoszenia.

oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@klickeros Ile tych negatywów wystawiłeś? Powinieneś się cieszyć, że zablokowali ci konto. Po co robić zakupy na Allegro jak ciągle masz z nimi problemy. Teraz będziesz miał mniej stresów.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@klickeros przeważnie jest drugie dno takich narzekań a nie znamy opinii drugiej strony czy  @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  staniecie w obronie allegro ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

CDN? Tobie zawiesili konto, wątek był wczoraj!😁

oznacz moderatorów

klickeros
#8 Zapaleniec#
sprawa wyląduje finalnie w UOKiKu, idę w poniedziałek do swojego lokalnego Rzecznika Praw Konsumenta bo taka jest droga, wystawianie uczciwych ocen sprzedawcom spowodowało zawieszenie mojego konta, mimo zakupów w 2021 roku na ponad 25 tys, to pokazuje skalę, mimo tak wysokich zakupów zawiesili mi konto bo negatywne oceny dla sprzedawców generowały im większe straty
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@klickeros   To jest chyba dobra wiadomość 😉

To jest  sygnał  i jakaś nadzieja że Allegro nie zamierza dłużej tolerować kupujących  nadużywających swoje uprawnienia.

Ubolewam że  akurat  to padło na ciebie,  ale może to pierwsza jaskółka?

Oczywiście nie twierdzę że  wystawiałeś negatywy niesłusznie. Na pewno były jak najbardziej uzasadnione, no  i gdyby nie ten wulgarny  wpis  o którym wspomniałeś skromnie...

oznacz moderatorów