Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry Dzisiaj omyłkowo zmieniłem cenę przedmiotu na niższa o 3000 zł oczywiście w ciągu tych 5 minut ktoś kupił przedmiot. Anulowałem transakcję wraz ze zwrotem należności na konto. Kupujący nie był zadowolony z tego faktu. Proszę o odpowiedź co mam robić w takiej sytuacji?
@eKopciuszek powołaj się na błąd, napisz kupującemu wyjaśnienia i zapomnij, jeśli był to rażący błąd w cenie, nic nie ugra, negatywa możesz dostać, allegro może nie oddać prowizji i na tym koniec 🙂
Nic nie robić. Doszło do pomyłki, anulowałeś transakcję, zwróciłeś wpłatę, sprawa zamknięta.
Oczywiście musisz się liczyć z negatywnym komentarzem. I tylko z tym.
A z ciekawości - jaka była cena wyjściowa?
4331 na 1231 ☹️
Rażący błąd w cenie, jak napisali Kostas i Pinsplash. Za duża różnica, żeby to uznać za celową promocję.
Ewentualne straszenie sądem, UOKiKiem i tak dalej - ignoruj. Niech sobie straszy. Na niekorzyść kupującego działa też to, że zakupu dokonał po kilku minutach od zmiany ceny. Najprawdopodobniej poluje na podobne "okazje"...
@eKopciuszek Od strony prawnej : Powołaj się na rażący błąd w cenie ( podaj też cenę standardową) - w takim wypadku możesz odstąpić od umowy.
Od strony allegro : Negatywa pewnie nie unikniesz. Wystąp o zwrot prowizji ( nie jest powiedziane że zwrócą ale spróbować możesz) przy czym załącz informację dlaczego oraz potwierdzenie zwrotu środków kupujacemu ( ważne !)
Niezła pomyłka. 😮
Wiecie to trwało może z 5 minut ale i tak ktoś zdążył kupić 😔
Upolował!🦊
Nihil novi sub sole... Ktoś tu ostatnio pisał, że nawet na lwy polują😁
Ty tak pisałaś.😊
pozwolenie na polowanie jest tylko na Lwy gładkogrzywe
Wszystko da się obejść. Bierzemy lwa za przednie łapki i smarujemy brylantyną cyk-cyk (można tak, a można inaczej).
Kiedy grzywa jest gładka, można polować.
A tak na marginesie: czytałam ostatnio, że jelenie wyczuwają, kiedy wilki są syte, i bez strachu podchodzą blisko.
Chciałabym spotkać sytego człowieka, który nie chce więcej, niż ma🤗
Moja mama opowiadała, że znała takiego jednego, dawno temu...
Ja także jestem zadowolony z tego co mam, nie poluje na więcej.✌️
Bo Ty tylko udajesz człowieka, a naprawdę jesteś cywilizowanym zwierzęciem🤗
Ha, Ha dopiekłaś mi.🙁
Z mojego punktu widzenia - mizantropicznego, nie ukrywam - to był duży komplement😊
Nie lubisz ludzi?🤔
Nie wiem, nie próbowałam. Podobno są mdli w smaku i trzeba dużo przypraw🤣