anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anuloeanie zakupu przez sprzedawce

Client:43074270
#8 Zapaleniec#

Zakupilam poprzez zaplate za pobraniem preparat leczniczy w aptece w wiekszej ilosci. Do tej pory nie bylo problemu z zakupami az do teraz kiedy dostalam telefon z apteki i mnie poinformowano ze nie sa hurtownia i nie moga mi sprzedac takiej ilosci.

No i teraz pytanie bo w ciagu roku zrobilam tam moze 4/5x zakupy na podobbe ilosci a teraz mi odmowiono pomino ze ilosc byla dostepna, nie bylo zadnych ograniczen ilosciowych itp.

Status zamowienia widnieje jako opozniony i ze bedzie data doreczenia w pozniejszym terminie.

Mozna jakos dochodzic swoich praw konsumenckich czy sprzedawca ma prawo mi odmowic?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:43074270 tak możesz iść do sądu.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Chodzilo mi bardziej o rozpoczecie sporu i zaproszenie do rozmowy Allegro jako posrednika. 

Skoro jest towar na sprzedaz to jakim cudem odmawiaja mi kupna?

To sie kupy nie trzyma

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Czasem trzeba zrozumieć człowieka ,mógł wystąpić nieoczekiwany błąd na drodze producent-hurtownik- sprzedawca i ten ostatni nie ma takiej ilości jak potrzebujesz.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Tam od lat sa duze ilosci. Napisalam wczesniej ze robilam tam zakupy nie raz i na wieksze ilosci niz ostatnio.

Moja zakupiona ilosc trafila z powrotem do puli.

To nie byl blad bo miala telefon ze mi nie sprzedadza a nie ze nie maja. Czytaj ze zrozumieniem

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:43074270 możesz rozpocząć spór (dyskusje) ale co chcesz ugrać?

Tylko ten jeden sprzedawca to sprzedaje?

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Widze ze nic nie wiesz. Nie mam czasu na dyskusje z osoba ktora chce sobie pogadac nara

Zaczekam na kogos z allegro

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:43074270  Przepis art. 71a ust. 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. – Prawo farmaceutyczne (tekst jedn. Dz. U. z 2021 r. poz. 974 z późn. zm.) ogranicza dopuszczalną ilość wydawanych osobom dorosłym – bez recepty > miały nastąpić zmiany > może już obowiązują?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:43074270, w takim wypadku możesz otworzyć dyskusję ze sprzedającym w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i powodu odmowy.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów