anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowałem zakup Raty od nowa w ramach limitu P24. Co teraz z przyznanym przez bank kredytem??

Aforycki
#8 Zapaleniec#

Zakupiłem komputer przez Raty PayU. Przesyłka oczekuje na nadanie. Jakimś dziwnym trafem też mi bank przyznał kredyt Raty od Nowa w ramach limitu P24. Zakup anulowałem i pytanie co teraz z kredytem przyznanym przez bank?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

xyz96
#21 Demiurg#

Po anulowaniu zakupu na raty Od.nowa pieniądze wrócą na Twój limit odnawialny, będzie on do wykorzystania na ewentualne zakupy ratalne w przyszłości. Utrzymanie limitu nic nie kosztuje. Otrzymasz powiadomienie e-mail od Allegro, gdy sprzedawca zwróci wpłatę i pieniądze wrócą do banku zasilając Twój limit.

Na przyszłość - nie składaj dwóch wniosków o raty 🙂

oznacz moderatorów

Aforycki
#8 Zapaleniec#

Racja, miałem wczoraj problemy z komputerem i ponowiłem wniosek. Stąd to zamieszanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

oznacz moderatorów

Aforycki
#8 Zapaleniec#

A przy anulowaniu Raty PayU też się to odbywa podobnie??

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Tak, podobnie, ale pieniądze nie wracają na limit. Trzeba skontaktować się z bankiem i rozwiązać umowę kredytową.

oznacz moderatorów

Aforycki
#8 Zapaleniec#

No tak, ale skoro pieniądze wracają do banku to kredyt jest spłacony. Czy aby na pewno trzeba do nich dzwonić?

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Aforycki Jeśli anulujesz zakup na raty PayU, sprzedawca oddaje pieniądze do banku, a Ty z bankiem rozwiązujesz umowę kredytową. Żaden kredy nie jest przez Ciebie spłacony - to sprzedawca oddaje pieniądze. Ty zawarłeś umowę z bankiem, a nie sprzedawca. Nie trzeba dzwonić, tylko trzeba się jakoś skontaktować i pisemnie rozwiązać umowę.

oznacz moderatorów

Aforycki
#8 Zapaleniec#

Ok, jeszcze raz dzięki za odpowiedź. 😉

oznacz moderatorów